20 snabba om sommaren

Enligt O undrar om det är fler som hamnat i någon sorts bloggsvacka, och jo, det kan jag nog skriva under på. Jag har bloggat mer i juni än i maj visserligen då jag både var sjuk och var på semester, men på sommaren är det onekligen färre mellan inläggen. Jag läser mer än någonsin dock, vilket är helt underbart och det ska bara över i recensionsform också. För att komma dit hoppar jag på Enligt O:s enkät om sommaren!

Fetstila ett alternativ och välj snabbt! Gärna med en förklaring.

Väljer du …

strut eller bägare? Det känns mer somrigt, på något sätt, och älskar det frasiga i kombination med glassen.

rosévin eller bubbel? Bubbel, helt klart!

Allsång på Skansen eller Lotta på Liseberg? Säger som Enligt O, egentligen inget av det. Men Allsång på Skansen har jag i alla fall sett.

hav eller sjö? Mina somrar som liten tillbringades ofta hos gammelfaster, mormor och morfar på Österlen och havet kommer jag alltid att älska, även om ett midnattsdopp en ljus sommarnatt i en insjö i Jämtland också är fantastiskt.

pocket eller e-bok? E-böcker läser jag när jag inte har något annat val. På sommaren älskar jag att knöka ner en pocket i väskan och läsa på stranden lite hursomhelst – jag är inte alls lika vördnadsfull som mot en inbunden (förutsatt att det är min egen pocket, såklart).

deckare eller feelgood? Länge avskydde jag feelgood. Mhairi McFarlane har gett mig hoppet åter om genren men på sommaren läser jag minst en deckare och väldigt lite feelgood.

wp-image-304840407jpg.jpg

fotbolls-EM eller OS? Jag kollar gärna på hästhoppningen i sommar-OS men inget slår faktiskt de stora fotbollsturneringarna (jag längtar till dagen det kommer bli lika stort pådrag när damlandslaget spelar….)

tegelstenar eller tunnisar? Sommaren är en perfekt tegelstenstid! Jag har minst två i min sommarläsningshög.

Livet efter dig eller Independence Day 2? Jag läste Sophies historia av Moyes och avskydde. Dessutom älskar jag sci-fi, även om de vågar på att göra en uppföljare på en 90-talsfilm. Valet är enkelt.

Zlatan eller Ronaldo? Zlatan är inte alltid min favorit, men såhär post-EM (för Sveriges del) och Zlatans uttåg känner jag mig lite nostalgisk…

sol eller skugga? När jag var mindre satt jag alltid i skuggan och läste, men de senaste åren har jag mer och mer dragit mig ut i solen. Kanske är det sen jag flyttade norrut och inte ser den lika ofta under vinterhalvåret.

film eller tv-serie? Egentligen gillar jag film bättre men sen Netflix kom in i mitt liv tittar jag helt klart övervägande på TV-serier. Det är ju så enkelt att bara på kolla på ett avsnitt, en halvtimme… (ja, säkert).

blåbär eller hallon? Blåbär! Jag älskar blåbär.

Bruce Springsteen eller Håkan Hellström? Håkan Hellström for in i mitt fjortonåriga liv med Känn igen sorg för mig Göteborg, satte ord på mina tonårssorger med Nu kan du få mig så lätt och sedan dess finns han för evigt i mitt musikhjärta. Även om jag uppskattar Springsteen en varm sommarkväll så är det här valet lätt.

originalpocket eller filmomslag? Jag delar Enligt O:s allergi för filmomslag.

nytt eller gammalt? Svårt, beroende på var en drar gränsen, men det blir främst nyare böcker i sommar i alla fall.

slalomläsning eller en i taget? Iväg på semester försöker jag hålla mig till en bok så inte packningen ska bli överväldigande, men hemma har jag alltid minst tre på gång. Gärna en fackbok och en skönlitterär (eller två).

Facebook eller Instagram? Jag hänger fortfarande mycket på båda ställena, men Instagram vinner mer och mer.

skratta eller gråta? Hellre en sorglig bok än en rolig, vilken dag som helst!

getingar eller myggor? Tycker knott är värre än mygg och getingar är jag allergisk mot, så egentligen borde jag säga mygg, men…

2 reaktioner på ”20 snabba om sommaren

Kommentera