Vill du sälja godis med egen logga?

Hur trevligt hade det inte varit om du hade ett eget godismärke.

Tex om du älskar en viss godissort så kan du i dag få det godiset med din egen logga. Det bästa är då att välja en godissort som är lite ovanlig och inte går att hitta överallt. Älskar du lakrits så ska du verkligen bara sälja lakrits. Det är viktigt att du är nischad inom din försäljning så du inte blandar tex godis och skor.  Så här kan du gå till väga om du vill ha produkter med ditt eget varumärke dvs egen logga. Steg för steg guidar jag dig hur du kan göra.

 

  • Först av allt ska du skapa en logga som passar in på ditt varumärke
  • Du behöver tänka ut ett namn som verkligen passar ditt godis och ansöka om patent hos Patent och registreringsverket dvs PRV. Företag som skyddar sina immateriella tillgångar har ofta högre tillväxt, lönsamhet och utveckling och skapar på så vis bättre affärer än de som inte gör det. Du kan läsa mer på PRV hur du ska gå till väga för att skydda ditt varumärke så ingen annan kan kopiera dig.
  • Starta upp en e-handel och gör långa utförliga beskrivningar på produkterna. För när folk tex googlar på saltlakrits så vill du ju att just dina godisar ska ploppa upp på google framsida.
  • SEO dvs du behöver optimera din e-handel och hitta relaterade sidor som kan länka din godisbutik på nätet. Tex om det finns en blogg om mat, bakverk eller godis. Du ska inte söka upp länkar från massa olika konstiga sidor utan bara relevanta sidor.
  • Söka upp en it kille som kan bygga din sida
  • Köpa upp domänadressen från tex loopia eller one.com
  • Har du frågor hur du kommer i gång och vilket företag som kan hjälpa dig med egen logga på godis, kryddor, kaffe eller te. så han du höra av dig direkt till mig på info@elilaserochskriver.se så hjälper jag dig vidare.
  • Starta även upp en blogg på din e-handel där du kan skriva långa stories om ditt godis.
  • Även en instagram konto kan falla p åsin plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *