Bli duktig kaffe säljare

Ska du sälja kaffe till en kund så behöver du lära dig 4 grundregler för att bli en duktig kaffe säljare.

Att sälja kaffe är inte det allra lättaste då folk redan har ett kaffemärke hemma som de kanske har använt i flera år. Att byta ut ett varumärke man har använt i flera år kan vara svårt. För vi människor har verkligen svårt att byta ut våra vanor. Därför kommer jag här med tips och råd på hur du kan bli en duktig kaffe säljare.

Här nedan ser ni kaffebönor och du behöver kunna allt om hur allt går till gällande kaffe för att bli en duktig kaffesäljare. Visste du tex att när man gör bryggkaffe så spelar det ingen roll hur bönan ser ut alla bönor är välkomna. När du ska sälja hela bönor då måste de vara fina och likna varandra. Samt att mörkrost rostas mycket längre för att ge en mer bränd smak och starkare smak. Oftast är det sämre kvalité av bönor man rostar lite extra.

Bli en duktig kaffe säljare

  1. Du behöver verkligen kunna allt om kaffet du ska sälja tex vilka bönor som används och vilken maskin man ska använda för just detta kaffe.
  2. Lyssna alltid på kunden och avbryt inte för när du lyssnar så kommer du kunna lära känna kunden du har framför dig. Du kan också lära känna kunden genom att googla på personen genom AI med t.ex. bing först innan du besöker personen. Ta också reda på allt om deras sätt att jobba och vad de värdesätter mest.
  3. Tips på hur du argumenterar för är att du tex erbjuder kaffe i flera olika smaker samt att en viss procent ska gå till ett visst ändamål som tex välgörenhet. Då känner kunden att han investerar i något gott och att det smakar gott. Dvs gott på gott kan aldrig bli fel eller hur?
  4. Gräv där du står dvs börja sälj i butiker i din närhet innan du ger dig ut till andra städer. För du ska vara tillgänglig för kunden hela tiden.
  5. Ha med dig en termos där du har bryggt kaffet så att folk verkligen får känna på skillnaden. Är ditt kaffe godare än övrig kaffe då kommer du verkligen kunna sälja den vidare.

Vill du bli en duktig kaffe säljare?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *