8 fakta/vanor om mig!

I förrgår blev jag utmanad av Monika att berätta 8 fakta eller vanor om mig själv. Som Monika sa, inte helt lätt, men jag har försökt att ta saker jag inte har berättat om tidigare i bloggen. Enligt reglerna utmanar jag sedan 4 personer i min tur att göra samma sak, vilka det är ser ni längst ner!

1. Jag är fullständigt osymmetrisk – jag har olika långa ben och olika stora fötter. Om det har med det att göra vet jag inte men jag kan inte gå helt rakt om du så drar upp en linje på golvet, varken i nyktert eller förfriskat tillstånd.

2. Däremot behöver jag symmetri på andra håll. Mina böcker kan inte vara annat än alfabetiskt ordnade och jag är fullständigt allergisk mot oreda i lådor och garderober.

3. På semestern besöker jag betydligt hellre storstäder än badstränder. Än så länge har jag varit i London, Istanbul och New York men längtar efter att besöka Rio de Janeiro, Paris, Prag, Rom och Barcelona. Bland andra.

4. Den där resan till Istanbul för antalet år sen höll på att sluta i rubriker. Jag och min kompis Ninni tillbringade en kväll med att dricka turkarnas recept på Farlig Fylla – Raki och sodavatten. Sedan virrade vi omkring i Istanbul i spöregn halva natten, hittade inte tillbaka till hotellet och alltihop slutade med att några snälla poliser skjutsade oss. Vi ramlade in på hotellrummet lagom till morgonbönen som ropas ut från moskéerna..

5. Lediga morgonar är heliga för mig, jag sover till minst 10 och läser sedan bloggar och dricker kaffe i någon timme ungefär. Lägg till en bok på det och min dag är gjord – åtminstone början av den.

6. Som en logisk följd av att jag älskar sovmorgonar är jag också en nattuggla. Om jag är ledig kan jag lätt sitta uppe (och läsa, oftast) till två-tre-fyra på natten, något jag började med redan när jag var yngre. Skillnaden från då är väl att en inte behöver läsa med ficklampa under täcket.

7. Jag var en hästtjej när jag växte upp. Hästar hade vi hemma i olika färger och former från det att jag var tolv år fram tills för två år sedan. Mer än egentligen något annat vill jag börja med hästar igen men tyvärr tar det massor av tid och framförallt pengar i anspråk.

8. Jag flyttade till Östersund för att jobba ett halvår. Det var nästan fyra år sedan och kvar är jag!

Jag utmanar: Tempus Fugit, FiktiviteterOrd och inga visor och Marias Bokliv. Som vanligt, har du redan fått utmaningen eller inte har lust så blir jag inte alls putt om du inte gör den!

18 reaktioner på ”8 fakta/vanor om mig!

   1. Utmärkt! Nu känner jag mig nöjd 😛
    (För övrigt kan jag verkligen rekommendera Rio de Janeiro. Helt underbar stad och underbart land. Paris är också fantastiskt men det är inte Rio :))

 1. Nämen, bor du i Östersund! Vad kul! Jag bor i Sundsvall:-) Nattuggla, älskar sovmorgnar och har varit i Istanbul. Fast inte på långa vägar så dramatiskt;-)

  1. Vad kul! 🙂 Fast däremot ska jag flytta till Umeå om en vecka och plugga i ett och ett halvt år. Men sen kommer jag nog tillbaka 😉 Istanbul är ju fantastiskt 😀

 2. Bra svar, där. 😉 Håller helt med gällande hästar, morgontrötthet/nattuggleri och storstäders suveränitet.
  Onödig fakta: olika längd på benen kan det bero på att bäckenet är ”snedställt” och att det ena benet då lyfts upp lite mer från marken än det andra.

  1. Tack 😉
   Jo, det är lite det problemet jag har fast ändå inte 😛 Jag är snedställd, min naprapat har ”vridit” mig rätt flera gånger men det har alltid gått tillbaka, förmodligen för att jag gått med det i många år och har svårt att gå rätt. Så nu har jag fått köpa svindyra sulinlägg istället men slipper åtminstone tampas med benhinneinflammationer 😛

 3. Spännande att få veta mer om dig! 🙂 Själv har jag också en längtan efter att få börja med hästar igen, men ja som du sa – tid och pengar

 4. Det är faktiskt väldans kul det här att läsa om folk på alla möjliga olika bloggar. Kan man VARA så osymmetrisk? Att öronen kan vara lite ojämna, jo, det visste jag nog, men armar, ben, the works! Ja, jösses..

Kommentera