”92 degrees even in the shade”

Igår läste jag ett citat om kärlek hos thecuriouscaseofthebooks som faktiskt fick mitt eget cyniska hjärta att snörpa ihop sig till ett litet russin.

Åtminstone kändes det så just då. Det var från Jeanette Wintersons Written on the body.

The hole in my heart is in the shape of you and no one else can fit it.

Idag, dagen till ära, började jag läsa den. I långsam takt, för jag är ganska cynisk och sarkastisk och jag tål inte för mycket på en gång. Dessutom vill jag inte läsa, jag vill att orden ska sjunka in och lämna avtryck och ibland måste jag läsa dem två gånger, tre gånger.

Det är makalöst vackert. Det är däremot inte fyllt av rosa hjärtan och problemfri kärlek, det simmar också sorg och tyngd och de svårigheter som kärleken ofta för med sig.

I alla fall för mig. Jag vet inte om det finns en perfekt kärlek men Written on the body är, så här långt, en i det närmaste perfekt bok och en motvikt till de lättsamma historier som målar upp kärleken på ett problemfritt altare.

Jag älskar den.

0099193914

4 reaktioner på ””92 degrees even in the shade”

  1. Förlåt, men vilka är dessa ”lättsamma historier, som målar upp kärleken på ett problemfritt altare”? Har vi läst helt olika slags böcker, eller ser vi på samma böcker på helt olika sätt?

    1. Det kan självklart vara olika böcker vi har läst, med det jag skrivit menar jag såklart inte alla böcker som någonsin skrivits om kärlek. Mest syftar jag på lättsam chicklitt. Jag vet att alla har olika smak men det är sällan något för mig.

Kommentera