Älskade Magnet 1980-2005

Idag blir det off-topic, men vissa dagar tänker jag mer på dig än andra, och idag är en sådan dag. Idag är det nämligen fem år sedan min älskade häst och en av mina bästa vänner dog och färdades till Trapalandas gröna ängar. I år skulle han dessutom fyllt trettio år, en inte helt omöjlig ålder eftersom Magnet vid tjugofem var en oerhört pigg och glad häst, en häst som ville ut och rida och ut och hoppa och inte alls tänkte vara en lugn pensionär som bara gick och drällde i hagen och åt gräs.

Men det var innan han blev sjuk. Det var innan hösten 2004 när han fick fång och slutligen gav upp den 14 april 2005. Även om det var fem år sedan, minns jag det som om det var igår. Även om det var elva år sedan han kom hem till oss, i januari 1999, så känns det också som igår.

Vi fick sex år tillsammans. Sex underbara, fantastiska, härliga år, och jag kommer aldrig att glömma dig eller sluta sakna dig.

Min egen sagohäst.

0 reaktioner på ”Älskade Magnet 1980-2005

  1. Älskade Magnet! Åh vad jag gillade honom!!! Borstade och borstade, vitare blev han. Han har också en speciell plats i mitt hjärta!

Kommentera