Anna klädd i blod

9175250519Anna klädd i blod är en bok som verkligen hamnar i blickfånget. Jag fick syn på den mitt i en jättestor bokhög på ett bibliotek i vintras och blev oerhört fascinerad, både av titeln och omslaget. Det är fantasieggande, spökligt och inte minst oerhört snyggt.

Det ska erkännas att jag också var heligt skraj under läsningen, och då var det inte ens mörkt ute. När jag lagt boken åt sidan bleknade dock det mesta bort ganska snabbt, men vissa scener var svåra att inte se på insidan av ögonlocken efteråt (kattälskare, känn er varnade). Kanske hade Anna klädd i blod varit ännu läskigare om Kendare Blake fokuserat mer på skräcken än på faktumet att det är en ungdomsbok – vissa passager och repliker känns ditplacerade för att det är något som ”borde” finnas i en ungdomsbok. Här finns också inte bara en, utan två, obligatoriska kärlekshistorier varav en är ganska söt och den andra inte helt trovärdig.

Beroende av böcker- Ela varnade för att inte ha för höga förväntningar. Jag kan skicka vidare den varningen (och samtidigt tacka för varningen) för Anna klädd i blod är inte lika fantastisk och gåtfull som den tjusiga framsidan och titeln utlovar. Men den är helt okej som skrämselhickaframkallande underhållning och dessutom en verklig bladvändare.

Andra som också läst: Bibliotekskatten, Skuggornas bibliotek, Book Nightingale.

8 reaktioner på ”Anna klädd i blod

    1. Nu är du varnad i alla fall 😉 Den är spännande, men ha som sagt inte för höga förväntningar för historien är inte alltid klockren..

  1. Det är en verkligen bladvändare, jag läste boken i ett nafs men kan hålla med dig om att handling inte riktigt håller i längden. Jag läste den för några månader sen och har redan glömt bort ganska mycket av boken.

    1. Jag har också glömt bort en hel del. Men vissa bilder fastnade faktiskt, som de när Cas först träffade Anna. Hu!

  2. Jag blev lite besviken på den här, hade nog väntat mig mer. Håller med dig om att vissa delar känns lite krystade och ditplacerade för att det ska bli mer en känsla av det typiska med ungdomsböcker. 😉

  3. Vad härligt att du upplevde den på samma sätt som jag gjorde! 🙂 Tror att den här boken kan vara perfekt sommarläsning på stranden, på samma sätt som viss chick lit eller annan romance.

Kommentera