April, april!

Nej, det blir inget lurendrejeri i bloggen idag. Däremot blir det en liten återblick på april och vad som hände då!

Jag läste ganska många böcker i april. Av någon anledning fastnade jag vid ungdomsbokhyllan i biblioteket, vilket fick mig att undra över varför ungdomsböcker så ofta skrivs som serier eller får uppföljare på uppföljare. Det fick mig också att inse att det kanske är dags att styra upp det här med serieläsandet och faktiskt läsa ut en serie innan jag börjar på en ny.

Men ibland vill man dra ut på det också. The Parasol Protectorate, exempelvis, läser jag då och då eftersom jag är rädd att det skulle bli alldeles för mycket att läsa alla på en gång. Locke & Key vill jag helst inte ska ta slut och tvingar mig själv att pausa mellan albumen.

Faktiskt läste jag några andra böcker också. Den fantastiska Vindens skugga läste jag i Barcelona, i andan av att läsa ut serier läste jag också Ett ufo gör entré. Första boken, En komikers uppväxt, läste jag för kanske fem år sedan och faktiskt tyckte jag mer om den än om Ett ufo gör entré – men mer om det i en ganska snar bloggframtid. Annars var april månads besvikelse Inmurad som inte alls var så bra som jag hade trott. Jag läste nog ingen femstjärnig bok i april men de läsupplevelser jag minns allra mest och de böcker jag tyckt mest om är Vindens skugga, Det händer nu och The dead-tossed waves.

Hela listan på böcker jag läste i april, plus en liten sammanfattning:

Vindens skugga – Carlos Ruiz Záfon
En herrgårdssägen – Selma Lagerlöf
Svulten – Hannele Mikaela Taivassalo
Blodets röst (Skuggvarelser #2) – Magnus Nordin
Skuggvandrare (Skuggvarelser #3) – Magnus Nordin
Husfrid – Alison Bechdel
The gates (Samuel Johnson #1) – John Connolly
Anna klädd i blod (Anna #1) – Kendare Blake
The dead-tossed waves (The forest of hands and teeth #2) – Carrie Ryan
Ett ufo gör entré – Jonas Gardell
Inmurad – Mikael Strömberg
Det händer nu – Sofia Nordin

12 lästa böcker
1 grafisk roman
6 ungdomsböcker
5 skräckromaner
2 böcker på engelska

Vad läste du i april?

2 reaktioner på ”April, april!

  1. Jag läste ”Skugg-gömman” av Maria Gripe. I början var det svårare att komma in i Carolins liv än det varit att komma in i Bertas, men jag fortsatte läsa, och det var verkligen värt mödan. Sedan har jag börjat med ”Den magiska stenen” av Kevin Crossley-Holland. Den är kanske inte lika gripande som vissa andra böcker, som jag läst på det senare året (jag älskade framför allt Solveig Olsson-Hultgrens släktkrönika i tio delar, men även ”Häx-serien” av Maj Bylock och ”Skugg-serien” av Maria Gripe var riktigt bra). Ändå tycker historienörden i mig om de inblickar, som Crossley-Holland ger oss in i livet i medeltidens England, så jag fortsätter nog läsa även den.

    1. Kul! Jag har länge funderat på att läsa om Skugg-serien, har bara läst den en gång för över tio år sedan och minns bara att jag älskade den..

Kommentera