Är det nu man ska börja fundera över sitt bokberoende?

I fredags hade vi en träff med vår bokcirkel. Det var himla trevligt, det diskuterades både ditt och datt och efteråt blev det en minst lika trevlig runda på biblioteket (ja, jag råkade få med mig en bokhög hem men eftersom jag nästan hållit mig till min läslista tyckte jag att jag var värd det).

Jag brukar för det mesta promenera hem men med uppskattningsvis två kilo böcker i axelväskan kändes den timslånga promenaden inte särskilt lockande. Buss blev det alltså och till saken hör att min buss står inne ganska länge på stationen innan den åker. Jag satte mig tidigt, lämpade av väska och bokhög på sätet bredvid och eftersom jag mest satt och drömde och beundrade det tjusiga omslaget till en grafisk roman jag fick med mig hem märkte jag inte riktigt hur bussen fylldes på. Jag väcktes ur mina drömmerier av någon som frågade om sätet bredvid mig var ledigt och jag höll nästan, men bara nästan, på att svara: ”Nej, det är inte ledigt. Mina böcker sitter där”.

Är det fler än jag som har den här typen av relation till sina böcker?

14 reaktioner på ”Är det nu man ska börja fundera över sitt bokberoende?

  1. Hahaha åh vad kul det hade varit om du svarat det. 😀
    Jag ”pratar” ofta med mina böcker, när jag går förbi en hylla så säger jag ofta ”hej mina böcker” eller ”mina älsklingar” känner mig väldigt dum. :$

    1. Jag borde fortsätta sortera mina ”älsklingar”, men jag är väldigt lat. Allitd kommer något annat före, och dessutom har jag nu drabbats av både förkylning och nackont. Tvi… Men läser och skriver gör jag.

  2. Ha,ha…när jag går till mitt favoritcafé så väljer jag nästan alltid samma bord. Det är ett runt fyrsitsbord, men grejen är att jag vill få plats med alla mina böcker och anteckningsböcker som jag gärna sprider ut över hela bordet. Visst, jag kan erkänna att jag känner mig lite skyldig i lunchrusningen när det är lite dåligt med plats : ) Men jag är snäll och kan samla upp böckerna i en stapel om någon frågar om de får sitta. Annars är det mina böcker och jag!

Kommentera