Årets nobelpris och andra kvällstankar

För några dagar sedan ställde jag mig själv frågan varför jag aldrig eller åtminstone väldigt sällan har hört eller läst något om den som tilldelas Nobelpriset i litteratur. Visst, det kanske är jag som inte läst tillräckligt mycket eller brett eller så kanske Nobelpristagare helt enkelt inte är min grej, men tittar jag på tidigare pristagare genom den långa historien har jag ändå många favoriter där.

Nåväl. Årets pristagare blev Mario Vargas Llosa och jag har faktiskt aldrig hört talas om honom, vad jag minns. Det kommer nog inte bli rusning till biblioteket för mig, jag har ändå en bokhylla full med olästa böcker jag faktiskt vill läsa.

Fast det har inte blivit så mycket läsning i höst, som egentligen är min lästid på året. Jag har en mindre lässvacka och senaste boken jag läste som jag minns faktiskt tog mig med storm var före sommaren någon gång. Det har varit lite för mycket annat som har stormat men jag sätter mitt hopp till vintern och långa läskvällar under en filt i soffan.

Största delen av min kväll ikväll har gått åt till telefonen och resten till att jaga mystiskt försvunnen katt. Efter mycket om och men hittades Selma, glatt spinnandes, undangömd långt in i min klädgarderob. Hon var hur nöjd som helst.

Kommentera