Att förhandsbeställa eller inte förhandsbeställa?

Med bara en vecka kvar till årets bokrea kan man ju tycka att det är dags att börja fundera lite över vilka böcker man ska köpa och inte köpa. Faktiskt så har tipsen, funderingarna och förhandsbeställningarna flödat i bloggosfären i över en vecka och jag har också fått hem ett smakprov på rean från Bonnier, en fin bokbox.

Nu till dagens chock! Jag som annars planerar allt i förväg, skriver noggranna inköpslistor och tabeller över allting och alltid har full koll, jag brukar aldrig förhandsbeställa och inte ens bestämma i förväg vilka böcker jag ska köpa. Jag tar det som det kommer. Jag brukar bara gå runt i butikerna i flera dagar i sträck och bara älska alla extra bokhögar som ligger staplade överallt och plocka på mig det jag hittar, bara för skojs skull. Jag beställer nästan bara från nätbokhandlar i vanliga fall, när det för en gångs skull finns billiga böcker i den fysiska bokhandeln vill jag njuta av nöjet att plocka på mig en hel hög och släpa hem de tunga kassarna alldeles själv (eller med hjälp av min ont anande pojkvän, men ni förstår poängen…) Sedan kan jag nog ändå slänga ett öga på nätbokhandlarna och beställa sådant jag inte hittar i bokhandeln, men förhandsbeställa brukar jag inte göra.

Hur gör du?

0 reaktioner på ”Att förhandsbeställa eller inte förhandsbeställa?

  1. Eftersom jag bor ”i obygden” (det är att ta i men jag får åka en bit för att komma till bokhandel iaf) så förhandsbeställer jag gärna, en hel del… Sen finns det något visst i att liksom du strosa omkring på bokrean och bara njuta och köpa lite som faller en in. Jag hoppas kunna göra båda delarna i år. Jag kommer nog inte åka till bokrean första dagen dock, trängseln är inte min grej.

Kommentera