Att lista eller inte lista?

Månadsavslut med en lista på månadens lästa böcker är ett stadigt inslag i bokbloggosfären, troget poppar de upp i slutet på varje månad eller – som hos mig, mer ofta än sällan – i början av nästa månad. Jag läser dem ibland, ibland inte. Om jag ska vara helt ärlig så är jag nog egentligen mer intresserad av bokrecensioner och andra spännande listor än just månadslistorna. Årsbästalistorna läser jag däremot troget, för vilken utmaning det är att sammanfatta ett helt års läsning!

Det känns ibland som att mina egna månadslistor börjar gå lite på vana – kanske är det dags för något nytt? Hos The Broke and the Bookish, som är en av mina favoritbloggar, läste jag en variant som helt enkelt listade ”August faves and September TBRs” och jag gillade upplägget. Kanske en variant på något liknande?

Läser du bloggares månadslistor? Har du (som bloggar) en månadslista varje månad? Hur kan en sammanfatta en månads läsning på ett roligare sätt?

13 reaktioner på ”Att lista eller inte lista?

  1. Ibland läser jag månadslistor men de är väl inte alltid de roligaste inläggen att läsa. Jag skriver också en lista på vad jag läst under månaden och den tror jag inte andra tycker är så kul läsning heller men den är mest för min egen skull för att få en uppfattning om vad jag egentligen har läst…

    1. Håller med om att det är bra för ens egen skull att se vad en har läst! Samtidigt har jag ju också en årslista i en egen flik på bloggen och känner väl inte att jag så ofta går tillbaka till mina månadssammanfattningar…

  2. Jag älskar statistik och listor och tycker det är så kul att skriva månadslistorna. Men jag kan inte påstå att jag läser andras mer än att titta på bilden av vilka de läst och möjligen vilken de tyckte bäst om. Jag gör dem för min egen skull. Den du hittade med bästa och TBR för kommande månad låter ju absolut som en bra variant, dem skulle jag nog läsa fler av 🙂

  3. hmmm, en intressant tanke. Jag har också ett månadsinlägg, men precis som tidigare kommentarer så är det mest för min egen skulle. Kanske skulle jag börja med något sådant som The Broke and the Bookish, att lista de bästa och sedan nästa månads böcker. 🙂 Det lät lite roligt faktiskt 🙂

  4. Tänkte faktiskt på samma sak igår när det var dags för månadssummeringen – det känns lite ”tört”, även om det är mest för min egen skull. Det jag gillar från The Brooke and the Bookish är just nästa månads TBR, jag skulle i alla fall tycka var intressant att se hur andra bloggares kommande läsning ser ut. 🙂

  5. Jag har slutat med månadslistor, eller kvartals som jag hade. Har tänkt att göra något annat men det har ännu inte blivit av.. Jag kan tycka att de är lite mindre skojjiga men samtidigt skulle jag vilja ha någon form av summering. Funderade ett tag på att välja några favoriter bara, får kanske återgå till den tanken 🙂

Kommentera