Att se fram emot i vår

Jag har tidigare inte funderat så mycket på vårens utgivning – jag har haft fullt upp med hyllvärmare och nordisk litteratur och annat men nu har jag börjat snegla mot vårens böcker och jag bara måste dela med mig av lite tips.

På Forum förlag kommer den 25 januari (snart, snart!) Amanda Hellbergs tredje bok om Maja Grå, Tistelblomman. Jag blev knockad av den trovärdiga och vidriga Styggelsen som var första boken i serien. Den andra, Döden på en blek häst, var också bra men hade lite för mycket deckarinslag och en lite för förutsägbar upplösning för att den skulle få samma skyhöga betyg som Styggelsen. Jag hoppas ändå mycket på Tistelblomman.

Den åttonde februari kommer det en ny bok av Karin Fossum. Jag har läst tre Fossum-böcker (De galnas hus, Natt till fjärde november och Döden skall du tåla) och blivit imponerad av två, så lite nyfiken är jag på Jag kan se i mörkret.

Jag är också nyfiken på Katarina Wennstams Svikaren. Jag har läst två faktaböcker av Katarina Wennstam men ingen skönlitterär och Svikaren tycker jag låter väldigt intressant. Svikaren kommer ut den nionde mars.

Allra mest kanske jag ser fram emot att en av mina favoritförfattare ger ut en ny bok – Carl Johan Vallgrens Havsmannen kommer ut som bok och ljudbok på Bonnier förlag den 23 mars. ”En spännande, intensiv och vacker bok om syskonkärlek och svek – och om vardagens möte med det främmande och fantastiska.” Låter det inte bra, så säg?

Den 14 maj kommer äntligen Eld, andra delen i Cirkeln- trilogin, skriven av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Första delen, Cirkeln, tyckte jag mycket om och har skrivit om här.

Gilla Böcker brukar alltid ge ut fantastiska små pärlor till böcker, i deras vårutgivning finns bland annat ungdomsboken Det borde finnas regler, omskrivne James Freys nya roman Sista testamentet samt nyutgivning av Freys tidigare böcker Tusen små bitar och Min vän Leonard. Jag har inte läst något av Frey men är lite nyfiken ändå.

Vad vill du läsa i vår?

15 reaktioner på ”Att se fram emot i vår

 1. Åh, Carl-Johan Vallgren! Jag måste läsa Den vidunderliga kärlekens historia snart. Annars väntar jag med spänning på andra delen i Carrie Ryans zombietrilogi.
  Förutom att jag har så många hyllvärmare att ta itu med har jag inte heller tagit mig tid att kolla upp vårens utgivning. Man får ju så mycket bra tips från andra bokbloggare ändå. 🙂 Finns det måhända någon hemsida med en gemensam katalog för förlagen man kan ladda ner?

  1. Åh, det måste du verkligen! Alltså, jag brukar säga att den och den boken är en favoritbok men Den vidunderliga kärlekens historia *är* verkligen en av de absolut vackraste, finaste och bästa böcker som någonsin skrivits.

   Hehe, jag brukar också tänka så. Många av de här tipsen (de flesta, faktiskt) har jag fått från andra bokbloggare 😉 Man kan köpa och få hem kataloger över utgivningen här: http://www.svb.se/omsvenskbokhandel/katalog. Har för mig att man ska kunna kolla utgivningen digitalt hos svb också men hittar inte var just nu. Annars hittade jag denna sidan när jag letade böcker också: http://www.varensbocker.se/

 2. Åh, Carl-Johan Vallgren! Jag måste läsa Den vidunderliga kärlekens historia snart. Annars väntar jag med spänning på andra delen i Carrie Ryans zombietrilogi.
  Förutom att jag har så många hyllvärmare att ta itu med har jag inte heller tagit mig tid att kolla upp vårens utgivning. Man får ju så mycket bra tips från andra bokbloggare ändå. 🙂 Finns det måhända någon hemsida med en gemensam katalog för förlagen man kan ladda ner?

  1. Åh, det måste du verkligen! Alltså, jag brukar säga att den och den boken är en favoritbok men Den vidunderliga kärlekens historia *är* verkligen en av de absolut vackraste, finaste och bästa böcker som någonsin skrivits.

   Hehe, jag brukar också tänka så. Många av de här tipsen (de flesta, faktiskt) har jag fått från andra bokbloggare 😉 Man kan köpa och få hem kataloger över utgivningen här: http://www.svb.se/omsvenskbokhandel/katalog. Har för mig att man ska kunna kolla utgivningen digitalt hos svb också men hittar inte var just nu. Annars hittade jag denna sidan när jag letade böcker också: http://www.varensbocker.se/

Kommentera