Att vidga sina (läs)vyer

Ibland är det spännande med nya upplevelser, ibland inte. Att blogga har verkligen fått mig att upptäcka nya sorters böcker, både (och framförallt!) genom bloggkollegor men även genom recensionsex.

Det tyskspråkiga temat på årets bokmässa har också fått mig att läsa böcker jag annars inte skulle läst. Jag har läst inom min egen bekvämlighetszon också, det har blivit fantasyböcker och en hög sagor men eftersom det verkar vara dåligt med tyskspråkiga vampyrförfattare (eller skräckförfattare överhuvudtaget) har jag faktiskt fått vidga mina vyer lite, och det har varit spännande. Jag hade nog aldrig hittat fram till Uwe Timm och Tanja Langer annars, och även om de kanske inte kommer ståta på tronen som märks med mina favoritförfattare, har de varit bra böcker och annorlunda läsupplevelser.

Hur ofta vidgar du dina läsvyer och läser utanför din läsbekvämlighetszon och dina favoritgenrer? Är det för att du väljer det själv eller är det på grund av utmaningar och liknande? Svara gärna i kommentarerna eller i din egen blogg, jag är nyfiken.

0 reaktioner på ”Att vidga sina (läs)vyer

  1. Det får nog bli recensionsexen som lyckas med det, även om jag brukar tacka nej till de jag på förhand inte tror mig gilla. Bland bokköpen och bibliotekslånen finns det så mycket som jag verkligen verkligen vill läsa så det finns inte utrymme för de mindre tilltalande.

    Men undantag finns då jag kan få för mig att läsa exempelvis deckare (som är en av genrena jag har svårast för) om där finns ett tema som lockar

    Pocketkedjan som som gick förra året hjälpte också till mycket här, kanske borde jag svara bokutbyten.. 🙂

  2. Jag gjorde ett ryck i vintras med Science Fiction (som jag inte läst särskilt mycket av med undantag för dystopier)- jag tyckte helt enkelt att det skulle vara roligt att läsa utanför den vanliga zonen- man måste ju vara nyfiken här i livet annars lär man sig ingenting 🙂 Jag blev faktiskt angenämt överraskad och har fortfarande en del science fiction i min hylla som väntar på läsning. Det var kul att utmana sig själv!

    1. Kul! Ja jag håller med om att det är roligt att utmana sig själv, och vad kul det är när man faktiskt hittar nåt man tycker om 🙂

Kommentera