Augustienkät

Efter julilistan kommer en augustienkät, gammalt bokbkloggarordspråk. Johannas deckarhörna har knåpat ihop en enkät som jag hittade hos Dark Places och …och dagarna går!

1 De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)

Ambitionen att läsa alla olästa böcker hemma uppnåddes inte, men några böcker lästes och några ytterligare köptes. Status quo i bokhyllan, alltså.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya)!

Polarnatt, överst i bokhögen och kortlån på bibblan, Fallna kvinnor som är ett recex som jag är jättenyfiken på och så minst en hyllvärmare.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?

Polarnatt, fortsättningen på Norrsken som är min nästa bok i att-läsa-högen och Skymningsflickan, Katarina Wennstams nya deckare.

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa ”delikatesser”. Vilket väljer du helst?

Ingetdera! Är vegetarian så tänker istället smaska i mig kronärtskocka på kräftskivan, minst lika gott och lika mycket plockmat, fast grönt!

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?

Code Name Verity, helt klart!

6. Finns det någon för dig ny författare du är sugen på att läsa i höst?

Har läst mycket fint om Åsa Asptjärn och hennes nya bok, Manifest för hopplösa som ges ut i höst är jag mycket nyfiken på. Tänker också läsa Elin Boardy för första gången och har höga förväntningar.

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?

Oh ja. Jag överdriver inte när jag säger att jag under låg- och mellanstadiet förmodligen läste alla böcker i vårt skolbibliotek. Till saken hör väl då att jag gick i en byskola med ungefär 60 elever och att vårt ”skolbibliotek” bestod av typ fem bokhyllor i kapprummet. Ändå har jag mycket kära minnen av det för det var här jag upptäckte och förälskade mig i Eva Ibbotsons och Maria Gripes böcker.

8. Semestern är kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?

Egentligen behöver jag inte hålla liv i någon sommarkänsla. Jag älskar hösten. Hösten kommer när den kommer, tills dess är det sommar!

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?

Jag har ingen självbehärskning. Nog skäms jag om jag väljer en nyhet från bibblan över ett recensionsexemplar men jag kan liksom inte hejda mig själv..

10. Till sist, vilken är hösten allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?

Det är höst, det är skräckläsning. Jag ser fram emot Färjan och Rörelsen med så mycket skräckblandad förtjusning!

2 reaktioner på ”Augustienkät

Kommentera