Augustifavoriter och septemberförväntan

Att semestern tog slut och jobbet började igen var inte bara ett avslut på sommaren för min del utan också början på en sensommarförkylning som aldrig verkade ta slut. Jag sträckkollade på Girls men läste inte särskilt mycket. Efter att ha läst ut sommarprojektet A Clash of Kings verkade bokcirkelboken Mrs.Sinclairs resväska som lagom avkopplande läsning – istället blev den förödande för min läslust som inte hittade tillbaka förrän jag läste den fantastiska Down Under av Johan Ehn. Nu läser jag Dykungens dotter av Birgitta Trotzig och älskar den såsom en mörkervurmare älskar det hjärtskärande mötet mellan elände och poesi.

Augustifavoriten

var helt klart Down Under. Lågmält intensiv om vilsenhet och omgivningens fruktansvärda oförståelse i 80-talets Stockholm – och om att kanske finna det en söker på andra sidan jordklotet. Underbar YA. Recension i länken.

Att läsa i september

I september läser jag Det tunna svärdet av Frida Nilsson och Saker ingen ser av Anna Ahlund, två av höstens mest efterlängtade böcker.

(Det här inlägget är ett resultat av att mina vanliga månadssammanfattningar gått lite i träda och jag vill, med inspiration från The Broke and the Bookish, skapa något nytt sätt att sammanfatta läsning som varit och se fram emot ny. Vi får se hur det går.)

3 reaktioner på ”Augustifavoriter och septemberförväntan

Kommentera