Bäst hittills i år

Old Adults Read Young Adult dryftades årets hittills bästa bok för några dagar sedan. I kategorin SciFi/Fantasy nämndes Obsidio och den har jag varit ruskigt sugen på att läsa länge, nu blir det nästan obligatoriskt. Jag håller med om att Finns det björkar i Sarajevo? var helt fantastisk och den kommer vara med på min topplista, helt klart. Redan nu finner jag det svårt att välja en enda bok, hur kommer det gå i december när hela årets bästa läsning ska koras? Med nästan halva året till ända har jag läst 44 böcker, och de här har varit de allra bästa så här långt, i inbördes ordning:

Comedy Queen – Årets viktigaste bok, alla kategorier.

Allt ska brinna – Jag ägnade en hel fredagskväll åt att gråta floder över den här boken. Jag kommer nog aldrig glömma den.

Ett jävla solsken – Fatima Bremmers litterära och historiska gärning är makalös.

Jag hatar att träna – för att Brita Zackari kommer rädda stora delar av mitt liv med den här boken. Som en ångestdämpande vän i nöden.

Abbadon’s gate – tredje och hittills bästa delen i The Expanse.

 

Vad har ni läst som är bäst hittills i år?

5 reaktioner på ”Bäst hittills i år

    1. Absolut, den är jätterolig. Brita Zackari har fantastisk humor. Dock skulle jag nog mest säga att den är superviktig.

  1. Det känns absolut som att jag måste prioritera upp Jenny Jägerfeld, hört mycket bra om Comedy Queen från alla möjliga håll, inklusive dig! Får väl kika förbi biblioteket när recensionexen betats av och högen krympt (yeah, right…)

    1. Ja! Visst har du läst hennes tidigare? Har läst nästan alla nu och hon är verkligen helt fantastisk.

Kommentera