Bäst i april 2020 och TBR för maj

April 2020, vad går att säga om den månaden som inte redan har sagts? Även om allt är upp och ner försöker livet pågå ungefär som det alltid har gjort, men med lite mer distans. Att ha distans, både till sig själv och andra, kan ofta vara något bra men kommer tära på oss i längden. Jag hoppas att vi kommer ta oss igenom den här pandemin lite klokare och inte alls gå tillbaka till precis som det var innan, utan ha med oss lite erfarenheter i bakhuvudet och kanske vara lite snällare mot djur och natur i fortsättningen. Kanske är nu en väldigt bra tid att läsa Lina Gustafssons Rapport från ett slakteri och fundera lite på industriell djurhållning, för det är inte bara djurmarknader i Kina som startar pandemier. Nåväl. Jag läste andra böcker i april, glittrig Young Adult och härliga kapitelböcker, för det är det jag orkar med just nu.

Bäst i april

Jag läste 13 böcker i april och att välja bara en känns nästan omöjligt. Jag var fullständigt tagen av Kerstin, livet och döden, skriven av Helena Hedlund och illustrerad av Katarina Strömgård. En sån otroligt fin skildring av ett barns inre och sorgen som tar sin boning där när ett älskat djur går bort. Becky Albertalli och Adam Silvera gjorde mig också fullständigt förälskad i What if it’s us. Helt knockad blev jag också av Cecilia Lidbecks suggestiva och intelligenta ungdomsbok Familjen. Jag kan inte välja färre än tre.

TBR i maj

Jag fortsätter läsa mest kapitelböcker, men går i maj över från hyllan för 6-9 år till den för 9-12 år. Oj, vilka böcker jag har framför mig. Men allra mest ser jag i maj fram emot att läsa Anna Ahlunds nya bok Ganska nära sanningen. Åh, vad jag har längtat.

Kommentera