Bäst i maj 2019 och TBR för juni

Maj började lite trögt. Jag läste några fina böcker i början av månaden men fastnade ganska snart i Svälten. Inte för att den var dålig, utan för att det var så otroligt mycket att orka ta in. Vidare fortsatte maj att vara en kulturell månad. Jag gick på fantastisk teater, Bortbytingen på Elverket i Stockholm och jag lånade böcker för första gången på länge då jag läst ut allt jag hade hemma. I maj fanns också mycket att vara arg över. Jag ilsknade till över Per Nilssons insändare i DN där det framställdes som att en del ungdomslitteratur är bättre än annan och att lättläst inte är lika mycket värt som andra böcker. Det största att vara arg på i maj är dock Alabama, som jag tyckte att Fiktiviteter skrev så bra om.

Maj månads lästa böcker är en brokig samling. Förutom den här högen lyssnade jag också på Vävarnas barn och The Miserable Mill.

Bäst i maj

Jag läste flera underbara böcker i maj. Bäst var Internment av Samira Ahmed och Vei 2 av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson. Mer om den senare!

TBR för juni

Snart börjar sommarläsningen. Inte riktigt än. Fram tills dess, juni månads mest efterlängtade och hypeade TBR, är Frankenstein in Baghdad av Ahmed Saadawi, som jag läser i Fantastik- världsutmaningen.

Kommentera