Bäst i oktober 2019 och TBR för november

Oktober var en underbar läsmånad. Efter månader där läsningen gått trögt lossnade det äntligen. Jag har egentligen inget emot att slalomläsa, men jag tror att mitt beslut att i oktober läsa ut alla böcker jag höll på med istället för att börja med några nya var ett riktigt bra beslut. Några av de böcker jag slalomläste då hade jag haft igång i ett halvår, någon under flera års tid. Det kändes som att börja på en ny sida, att ha läst ut alla och äntligen med full fokus kunna börja på en ny bok. I slutet av oktober läste jag mig sedan igenom en hel hög med nya, fantastiska kapitelböcker för yngre barn och för mellanåldern – bland annat flera Augustnomineringar.

Bäst i oktober

Det var framförallt två böcker jag älskade högt i oktober, och de är så olika att jag inte kan välja någon av dem. Bilderboken Silkesapans skratt av Annika Sandelin och Linda Bondestam, och så The Dark Forest av Cixin Liu som är andra delen i Sci-Fi- trilogin Remembrance of Earth’s Past.

Att läsa i november

I november går jag äntligen vidare med min Fantastik- världsutmaning, jag tänkte läsa Uprooted av Naomi Novik och Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij. Varje månad brukar jag välja ut en bok ur min stora TBR att läsa, så att jag inte bara lånar hem nya böcker och faktiskt läser lite ur min läsutmaning och ur böcker jag redan har hemma. I november väljer jag två, delvis för att jag äntligen kommit igenom min stora slalomläsningshög och delvis för att jag vill hinna läsa några fler böcker ur min världsutmaning innan året är slut.

Det har inte varit helt lätt att hitta böcker till min fantastik- världsutmaning, jag har därför varit ganska generös med kriterierna. Naomi Novik är född och uppvuxen i USA men hennes föräldrar är från Polen och Uprooted är en fantasyberättelse med rötterna i polsk mytologi, därför har jag ändå valt att ha med den. Det är också en bok jag velat läsa länge, länge. Här kan du se vilka böcker jag har på min utmanings- TBR. Utmaningen är officiellt slut i december 2019 men jag planerar att fortsätta försöka hitta fantastik- böcker från olika delar av världen och inte bara låsa fast mig i USA och England.

1 reaktion på ”Bäst i oktober 2019 och TBR för november

Kommentera