Bästa boken att läsa…

En rolig enkät jag hittade hos Vixxtoria.

Här är mina bästa böcker att läsa…

i sängen: Gärna en deckare eller skräckis, och då självklart i mörkrets och ett stearinljus sällskap. Svårt att säga en titel, men nyligen utlästa The Strain passar utmärkt i sängen.

vid frukostbordet? Gärna en receptbok, eller om det är en lång helgfrukost något sådant som aaaaldrig tar slut, typ Gone With the Wind eller East of Eden. Bra sätt att börja en helg.


på toaletten:
haha, jag tillhör ju dem som aldrig läser på toaletten, så ingenting då.

i badet: Sex and the City av Candace Bushnell (eller valfri chicklit)

i bilen: Ska man åka långt så är det perfekt med en riktigt lång ljudbok, och varför inte de samlade Harry Potter, lästa på engelska av Stephen Fry? Det är i alla fall min favorit i ljudböckernas värld.

på arbetet: Sucka mitt hjärta men brist dock ej, av Mark Levengood. Kort och koncist och så blir man dessutom på ett strålande gott humör.

när man är ute och går: Det blir en ljudbok även här. Den fantastiska uppläsningen av Gösta Berlings Saga med Per Myrberg.

till jul: The Letters of Father Christmas av J. R. R. Tolkien. Självklart.

till påsk: Hmm, svårare. Kanske Häxornas försvarare av Jan Guillou. Det var ju ändå på påsken de flög till Blåkulla…

till midsommar: Rätt självklart även där, A Midsummer Night’s Dream av Shakespeare.

på semestern: Deckare, deckare och åter deckare! Gärna Mördaren ljuger inte ensam eller någon annan av Maria Lang. Eller Sommardöden av Mons Kallentoft.

för sin älskade: Det skulle vara vilken bok som helst som jag eller han tycker väldigt mycket om, jag har väldigt svårt att säga en titel. Kanske Gösta Berlings Saga, för det är en av de vackraste kärlekssagor jag känner till och dessutom en av mina favoritböcker.

Kommentera