Bästa läsningen i augusti 2018 och TBR för september

Jag hade semester större delen av augusti och ägnade den mest åt mitt stora sommarprojekt, tredje delen i A Song of Ice and Fire. Men även lite andra böcker hanns med, särskilt fantasy och SciFi för mer än någon annan genre älskar jag fantastikens alla möjligheter i sommarvärmen.

Augustifavoriten

Minnet av vatten gjorde ett djupt avtryck i mig, med sin lågmälda poetiska ton förmedlade den ett budskap och en läsupplevelse så tung att jag tror att den aldrig kommer lämna mig. Som dystopi var den en av de mest skrämmande böcker jag läst, som litterär upplevelse var den fantastiskt. Min recension här.

Läsutmaningar

I slutet av augusti lyssnade jag på Fatemeh Khavari läsa sin bok Jag stannar sitt slutet. Fatemeh Khavari kom till Sverige 2015, i boken berättar hon om sin uppväxt i Iran och om sina rötter i Afghanistan. Jag räknar in den i Världsutmaningen. Då den är en biografi räknas den även med i I Icke-fiktiva utmaningen.

I Hyllvärmarutmaningen läste jag Ljus ljus ljus som legat i min läshög i kanske två år. Den blev ytterligare ett bevis på att det kanske finns en anledning till att böcker blir hyllvärmare för även om jag stundtals tyckte om den så tilltalade den mig till största delen inte alls. Min recension här.

Att läsa i september

September innebär i år både London och Bokmässa för min del, och då kommer jag släpa med mig några Londonbaserade fantasyromaner (hjälp mig att välja vilka, här!). Men innan dess läser jag feministisk fantasy av Becky Chambers.

Vad läste ni i augusti?

1 reaktion på ”Bästa läsningen i augusti 2018 och TBR för september

Kommentera