Bästa läsningen i februari och TBR i mars

Februarifavoriten

Jag brukar försöka välja en bok men den här gången är det omöjligt då mina två favoriter är så olika.The City of Mirrors är avslutningen på en apokalyptisk trilogi jag älskat högt, ett värdigt och välskrivet avslut jag älskade att följa med på. Ett jävla solsken knockade mig fullständigt och jag var helt förberedd. Ester Blenda Nordströms otroliga liv ramas in av Fatima Bremmers fantastiska förmåga att omformulera noggranna efterforskningar till stor litteratur. Den kommer vara en av årets bästa.

Läsutmaningar

I Världsutmaningen besökte jag ett dystopiskt USA (The City of Mirrors), ett nutida Italien (Stål av Silvia Avallone), Sápmi (Ingen annan är som du av Ann-Hélen Laestadius) – och jag gjorde även en kort visit i Nigeria (Alla borde var feminister av Chimamanda Ngozi Adichie).

I Icke-fiktiva läsutmaningen läste jag Fatima Bremmers biografi Ett jävla solsken, även Adichies Alla borde vara feminister.

I Hyllvärmarutmaningen 3.0 tar jag med Ett jävla solsken då den har legat i min läshög sen i höstas och då jag den här hyllvärmaromgången räknade alla böcker jag hade olästa hemma.

Det som hände i februari

I februari fick bloggen ett nytt utseende! Lite ljusare, förhoppningsvis lite mer tillgängligt. Jag jobbar också för att samla ihop alla mina läsutmaningar på sidor så de är lätta att hitta. Jag träffade gamla vänner i Stockholm och var på en fin utställning på Hallwylska muséet med klänningar från Ingmar Bergmans filmer. Utställningen gjorde sig fint i det tidstypiska Hallwylska, ett museum jag verkligen älskar. På tåget dit började jag min resa med Ester Blenda Nordström.

Slutligen funderade jag på de många hemsökta husen i barnlitteraturen, vad de har för funktion, varför de är så många och varför det är så svårt att inte älska dem.

Att läsa i mars

I mars läser jag Norra Latin. Åh, vad jag längtar!

Kommentera