Bästa läsningen i januari och TBR i februari

Det nya året är här, läsförväntningarna är höga. 2018 tänkte jag läsa fler böcker från olika länder och fler icke-fiktiva böcker. 2018 kommer också bli ett av de åren då jag verkligen läser böckerna som samlats på hög hemma hos mig. Det är dags att läsa hyllvärmare 3.0.

Januarifavoriten

I januari läste jag massor av böcker, men en stod ut alldeles särskilt. Abbadon’s gate, tredje delen i The Expanse är rymdopera när den är som allra bäst. Länken leder till min recension.

Läsutmaningar

I januari läste jag två böcker i icke-fiktiva läsutmaningen: Ett hem med omtanke och Jag hatar att träna. Jag läste också ut Ett oändligt äventyr som jag kämpat med i närmare fem år.

I Världsutmaningen besökte jag Afghanistan i Flyga drake, Sápmi i SMS från Soppero och Storbritannien i Återstoden av dagen.

Det som hände i januari

Januari har börjat fantastiskt, jag har läst så mycket att jag inte riktigt förstår det själv. Hemma har snön fallit nästan varje dag, vi har åkt skoter och promenerat i kylan, det har varit fantastiskt. Ändå började jag mitt i smällkalla vintern spana lite på vårutgivningen. Allra mest längtar jag efter Ann-Helén Laestadius och Sofia Nordins nya böcker.

Att läsa i februari

I februari ser jag mest fram emot att läsa Tiden är inte än av Elin Boardy och Ett jävla solsken av Fatima Bremmer.

Vad var det bästa du läste i januari?

2 reaktioner på ”Bästa läsningen i januari och TBR i februari

  1. Min favorit från januari var faktiskt Fatima Bremmers ”Ett jävla solsken”. Riktigt inspirerande att få läsa om Ester Blenda Nordström, och dessutom en riktigt välskriven bok!

    Hoppas kunna få in en bra biografi även i februari, men vet inte riktigt vilken. Har du några tips?

    1. Kul att höra! Är verkligen pepp! Jag läser väldigt lite biografier, kanske en vartannat år, men den allra bästa biografi jag läst är Den odödliga Henrietta Lacks av Rebecca Skloot. Så den rekommenderar jag!

Kommentera