Bästa läsningen i juli 2018 och TBR för augusti

Juli har varit en fantastisk läsmånad! Alla varma sommardagar som bara inbjuder till läsning. 11 böcker blev det totalt i juli. Förutom de på bilden, även tre ljudböcker.

Julifavoriten

Brown Girl Dreaming var helt klart månadens, kanske årets, bästa läsning. Jag blev helt knockad av ALMA- pristagaren Jacqueline Wilsons språk, Brown Girl Dreaming är en sådan bok som kommer förändra ditt (läs)liv. Min recension här.

Men jag måste också nämna en bubblare, Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo, för att det är en så fantastisk skildring av att vara ung och introvert och ett så otroligt fint far-dotter- förhållande. Ljudboken är mycket bra inläst av Lisa Bjärbo själv. Recension kommer!

Läsutmaningar

I Icke-fiktiva utmaningen läste jag den fantastiska Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå av Jack Werner. Gör det ni med!  I Hyllvärmarutmaningen läste jag Tjärdalen av Sara Lidman som legat i min läshög i ungefär två år. Det var mycket fin läsning. I Världsutmaningen läste jag tyvärr inte en enda bok den här månaden. Bättring nästa månad!

Att läsa i augusti

Jag jobbar fortfarande på min Min sommarläsningshög och i augusti ser jag mest fram emot att läsa Minnet av vatten av Emma Itiränta, från tipslistan till Världsutmaningen. Med tanke på juli månads overkligt höga temperaturer, bränder och vattenbrist, så känns den nästan för skrämmande. Men också viktig, just därför. Mer om dystopins betydelse för samtiden har jag skrivit om här.

 

Kommentera