Bästa läsningen i maj och TBR för juni

Jag läste så mycket bra böcker i maj! Hela sju stycken, och alla utom en var fantastiska läsupplelser.

Maj månads läsning. Ej i bild: Krigstid av Elisabeth Östnäs.

Majfavoriten

Allra bäst i maj, kanske bäst hittills i år var inte helt överraskande Jenny Jägerfelds nya bok Comedy Queen. Jenny Jägerfeld är helt i särklass när det gäller att skriva om viktiga och svåra ämnen på ett fantastiskt medryckande och humoristiskt sätt. Min recension här.

Läsutmaningar

I Världsutmaningen läste jag Children of Blood and Bone, skriven av den nigeriansk-amerikanska författaren Tomi Adeyemi. Boken är YA-fantasy som baserar sig på västafrikansk mytologi och här kan du läsa vad jag tyckte om den.

I Icke-fiktiva utmaningen läste jag ut  Äventyrsspel – bland mutanter, drakar och demoner som jag läst i länge och som var den enda boken jag läste i maj som jag inte älskade.

Däremot blev det ingen bok läst i hyllvärmarutmaningen i maj, det var för många böcker som lockade med sina skinande nya framsidor…

Det som hände i maj

Maj innebär slutplanering av sommarens aktiviteter på mitt jobb och därmed högar av arbete och inte särskilt mycket annat – därför är just nu uppdateringstakten på bloggen lite haltande. Men bättre kommer det bli med det i juni! Jag hann ändå med en rejäl förkylning, en tröttsam tågförsening, en bubblig bokcirkel och en hemsk kvardröjande känsla av att vi gjort något fruktansvärt fel med planeten när solen gassar på i 25 grader i Jämtland i maj.

Att läsa i maj

Jag brukar välja en bok varje månad som jag ser allra mest fram emot ur min TBR. I juni är det Pojken under bron av Katarina Wennstam.

Kommentera