Bästa läsningen i mars och TBR i april

Mars var en fantastisk läsmånad. Förutom böckerna på bilden lyssnade jag på ytterligare tre ljudböcker och läste 1 bilderbok. I mars läste jag alltså 12 böcker.

Marsfavoriten

Jag läste så många bra böcker i mars! Det är nästan omöjligt att välja men jag säger ändå Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren, för att den fick mig så fullständigt uppslukad just då.

Läsutmaningar

Då jag främst läste hyllvärmare i mars blev det ingen egentlig bok i Världsutmaningen. Jag besökte dock både Sápmi och England/Skottland i mars månads läsning.

Det blev ingen bok utläst i Icke-fiktiva läsutmaningen heller, men jag påbörjade en som jag hoppas läsa ut i april.

I Hyllvärmarutmaningen läste jag desto fler böcker! Alla bibliotekslån jag haft hemma alldeles för länge, totalt 3 böcker.

Det som hände i mars

Mars var månaden då jag började tvivla på att våren någonsin skulle komma och började tro att vintern var här för evigt med sin snö och sina femton minusgrader. Så kom påsken, och rätt så var det var så lyste solen från en klarblå himmel och snön började droppa istället för att falla. Vi fick skotta tak för att rädda dem undan de hundrakilos snömassorna men också köra skoter i ett nästan ofattbart fint vårvinterväder och på ett fantastiskt underlag. Vårvintern, Gidádálvve på samiska,när den är som den var den här påsken i Jämtland är kanske min favoritårstid näst efter hösten.

Under påsken blev det inte många böcker lästa, men någon, som jag kommer berätta om ganska snart.

Att läsa i april

När jag planerade min världsutmaning ville jag fokusera på fantastik från olika länder och i april läser jag den första boken på min lista: Children of blood and bone, skriven av Tomi Adeyemi som är en amerikansk-nigeriansk författare. Children of blood and bone är en YA-fantasy och hennes debutroman.

Kommentera