Bästa läsningen i november 2018 och TBR för december

November drog in med sitt mörker och sitt vemod, jag orkade inte läsa särskilt många böcker men de jag läste var fantastiska. Jag läste fem böcker, varav två ljudböcker.

Förutom den här högen läste jag Berget offrar som fick lämnas tillbaka till bibblan, och lyssnade på ljudboken Scener ur hjärtat.

Novemberfavoriten

Får jag säga alla? Väldigt olika böcker och bra på väldigt olika sätt – men gladast gjorde mig ändå Elin Ek med sin Athena – Grattis världen, jag är här nu! om Athena som inte tar någon skit. Jag kommer tipsa alla i bokslukaråldern om den här (och alla vuxna)!

Läsutmaningar

Icke-fiktiva utmaningen läste jag De odöda av Johan Egerkrans, en oerhört vacker (om en tycker att blod och ond, bråd död är vackert) och genomarbetad bok som jag älskade att läsa en bit i taget ur. Några av vålnaderna var väldigt bekanta, många helt nya. Johan Egerkrans faktaböcker om väsen och knytt är helt underbara! I Hyllvärmarutmaningen läste jag Flickan med gåvorna som legat i min bokhög i kanske två år. Tyvärr tror jag att översättningen haltade lite, ändå var det en bok jag sent kommer glömma. Jag påbörjade också Fallna kvinnor som jag tror legat i min läshög i fyra år. Det var också boken jag lyfte fram som min planerade läsning i november och läst har jag gjort, men har inte orkat ta in allting än och har några sidor kvar. I Världsutmaningen läste jag tyvärr ingenting denna månaden. Det blir bättre i december!

Att läsa i december

Ett helt eget inlägg med planerad jul- och nyårsläsning kommer alldeles säkert dyka upp, men fram tills dess läser jag Kerstin Lundberg Hahns nya bok Min hemliga tvilling. Den har legat i min läshög halva hösten och jag är så nyfiken! En av Sveriges bästa barnboksförfattare tar sig an Sciencefiction för mellanåldern, hur spännande är inte det?

Kommentera