Bibblan backstage

Just nu cirkulerar det omkring en populär hashtag på instagram, den heter #bibblanbackstage och vi som använder den visar lite av vad vi gör på biblioteket när vi inte står i informationsdisken, något som också Feelgodbiblioteket skrivit om.

Jag tycker det här är ganska kul, speciellt om man betänker alla trista fördomar som finns om bibliotekarier – som att vi är tråkiga, arga, sura, koftbärande varelser som smyger omkring i hyllorna och säger ”SSHHHH” till första bästa som öppnar mun; att det enda vi gör är att läsa böcker och fikar. och så vidare.

Vi gör ju faktiskt väldigt mycket, väldigt roliga saker och också väldigt varierande saker. Vi som jobbar på ungdomsavdelningen på mitt bibliotek instagrammar här, och vi har också hoppat på #bibblanbackstage den här veckan.

image

Idag plockade jag ihop en finfin bokvagn till ett bokprat jag hade med en fjärdeklass. Det var alldeles underbart att se hur de satt på golvet med munnarna nästan ända nere vid golvet när de lyssnade. Böckerna jag pratade om var Den försvunna staden, Coraline, Hövdingens bägare och Det lysande ögat. Nästan alla blev utlånade (en bibliotekaries höjdpunkt på dagen!). Mitt skräckälskande bibliotekariehjärta blev alldeles stolt när flera i klassen samlades runt mig och sa att de ville ha böcker ”där det är BLOD!!” Jag har haft klassen innan. Jag vet inte om det är mitt dåliga inflytande…

Kommentera