Bloggträffen i Göteborg!

I helgen var jag tillsammans med tio andra bloggare på besök i Göteborg för att träffa människorna bakom Bokmässan och för att diskutera communityns utveckling och bloggcaféet vi ska ha på Bokmässan 2011.

Det visade sig bli otroligt trevligt, även med tanke på hur mycket jag sett fram emot det och inte minst för det fina mottagandet vi fick! Det var otroligt roligt att få träffa de som arbetar med Bokmässan och det var väldigt roligt att de satt så mycket tid åt att berätta för oss hur de jobbar.

På fredagskvällen, efter att vi checkat in i våra otroligt fina hotellrum på nittonde våningen i Gothia Towers kan jag tillägga, blev vi bjudna på mingel och buffé och fick höra Bokmässans grundare och förra VD Bertil Falck berätta om hur allting började, hur det har utvecklats och hur det är idag. En otroligt engagerande berättelse från en väldigt engagerad människa! Inte ens jag, som satt och hade ont i öronen och var lite feberskakig, kunde låta bli att ryckas med.

Jag kan säga att jag stupade i sängen på kvällen och det var sedan tidig frukost på Heaven 23, restaurangen på tjugotredje våningen på Gothia Towers där vi också fick lite information om hotellet från försäljningschefen. Kul! På frukosten följde mer info, vi fick veta mycket om hur själva organisationen fungerade, hur man satte ihop programpunkterna och seminarierna (inget litet arbete!) och fler anekdoter från åren som gått. Både informationschefen Birgitta Jacobsson Ekblom, programchefen Gunilla Sandin och utställningsansvarige Tomas Belfrage berättade. Även Hanna Johansson som är webbredaktör och Anna Falck som är den nuvarande vd:n medverkade. Det var väldigt roligt att få träffa alla!

Sedan var tanken att vi skulle diskutera communityn och bloggcaféet. Det skulle visa sig att vi alla hade så mycket att säga om communityn att vi inte hann med så mycket mer, men roligt var vilken diskussion det blev och hur många idéer alla hade, men framförallt var det roligt att våra idéer mottogs så tacksamt.

Författarporträtt och tidigare bokmässeaffischer.

Till slut fick vi en väldigt god lunchbuffé i hotellets restaurang och sedan var det dags att promenera till stationen. De flesta gick till sina tåg och jag gick och träffade Tella, vilket också det var enormt roligt! Det var första (men förhoppningsvis inte sista) dejten i år! Tellas och min träff är även det ett praktexempel på att det går alldeles utmärkt att lära känna likasinnade och vänner genom bloggvärlden! (även om bloggvärlden inte var den enda kanalen som inledde vår vänskap, men nog var den bidragande!)

Tack till Bokmässan och alla trevliga människor bakom den! Jag har haft två väldigt roliga dagar och nästa gång hoppas jag att jag är helt frisk också. Det ska bli extra roligt med Bokmässan i år såklart, men även med communityn och jag lovar att det kommer hända mycket där! Gå med redan nu!

Vi som var i Göteborg var Malin the writer, A fraction of the web, Fiktiviteter, Lyrans Noblesser, Pocketblogg, Boktokig, En bokcirkel för alla, Marias bokliv och Bokmania. Alla bloggambassadörer hittar du här och en liten artikel om vårt besök hittar du här.

Utsikten från mitt rum – Liseberg by night.

Kassen och Boken om Bokmässan som fick följa med hem.

0 reaktioner på ”Bloggträffen i Göteborg!

  1. Jag önskar att jag kunnat var med på måndagen också så jag fått delta i den där livliga diskussionen om communityn. Hoppas på att få ett litet hum om vad som sades efterhand. Hur som helst så är jag väldigt glad att jag kunde vara med på söndagen iaf, det var väldigt trevligt – allt från boende till umgänge 🙂

    1. Ja, det är tråkigt när det blir så. Vi lär väl ses allihop på Bokmässan i alla fall om inte förr 🙂

Kommentera