Blood and Chocolate – Annette Curtis Klause

Vivian är sexton år, ung och vacker och dessutom en varulv. Hon kan på egen vilja när som helst ta skepnaden av en varg men kan inte motstå det under fullmånen. Vivian är eftertraktad av flockens alla ungpojkar men faller istället för en människa – en ”meat-boy”. Aiden är fängslad av det ockulta och Vivian är frestad att berätta att hon egentligen är både människa och varg men hon är förbjuden enligt urgamla lagar. Ett mord begås och flocken misstänker att mördaren är en av vargarna – men vem?

Blood and Chocolate är en ungdomsbok som försöker ganska mycket men inte uppnår så där värst mycket egentligen. Den är lite småsöt och lite spännande men egentligen ganska förutsägbar. Det som är annorlunda med boken i jämförelse med andra böcker där människa blir förälskad i en – låt kalla det rent allmänt ”varelse” – är att den berättas utifrån varelsens synpunkt och att hon försöker snärja honom snarare än stöta bort honom, hon är en tjej som vet vad hon vill ha och inte är för blyg för att ta det.

Boken har stora språkliga brister men den är inte fånig så det stör, den gick snabbt att läsa och karaktärerna skapar en viss medkänsla. Jag gillar att bokens olika delar är markerade med månens olika faser och nämnda som Ghost Moon, Midsumer Moon, Thunder Moon och så vidare. Det tillför lite mer känsla till en annars ganska medelmåttig ungdomsroman.

Tidigare publicerad på Catahya.

0 reaktioner på ”Blood and Chocolate – Annette Curtis Klause

  1. Intressant. Jag har filmen hemma i bokhyllan och har sett den ett antal gånger. Borde ha annat att filmen baserades på en bok, jag ska genast försöka få tag i den. 🙂

  2. Såg ju filmen häromdagen, och tänkte att jag skulle försöka få till en recension med länkar och paralleller till din bokrecension…för jag tycker naturligtvis inte så mycket om filmen…

Kommentera