Böcker och andra läsformer

De senaste åren har min läsning verkligen träffat på nya horisonter. Inte bara har jag genom bloggandet kommit i kontakt med genrer jag aldrig tidigare sett åt, jag har också upptäckt att det finns andra sätt att läsa på än i böcker (va?).

För några år sedan upptäckte jag ljudboken, och nu skulle jag inte kunna vara utan den. Jag har gått från att hata till att älska pocket. Jag har börjat läsa facklitteratur på fritidien. Förra året återupptäckte jag en av min barndomsfavoritbokformer: den grafiska romanen. Med stor tveksamhet har jag nu så smått också börjat läsa e-böcker.

Ja, det har hänt en hel del. Som heltidsjobbande barn- och ungdomsbibliotekarie sen snart fyra månader har jag också haft extra anledning att tänka på det här. Under denna och nästa vecka tänkte jag därför ägna några rader åt att reflektera över olika läsformer, vad jag gillar med dem och inte.

Hur läser du?

Kommentera