Böcker om och i Paris

Jag har alltid drömt om att åka till Paris. Om några veckor slår min dröm in och jag har efter lite efterforskningar beställt Tatiana de Rosnays Huset du älskade och Claude Izners Mördaren i Marais att läsa när jag är där. Men två böcker räcker ju inte på en vecka!

Har du något fantastiskt tips på en bok som utspelar sig i Paris? Gärna av en fransk författare. Jag är ett fan av allt mörker, helst mycket ond bråd död, jag älskar språk och stämning och faller ganska ofta för finstämda historiska romaner (och ungefär så skulle väl kanske min kontaktannons se ut om jag ever fick för mig att publicera en sådan).

7 reaktioner på ”Böcker om och i Paris

  1. Jag gillar Delphine de Vigan – Underjordiska timmar, No och jag utspelar sig båda i Paris. Justine Levy är en annan författare som jag gillar, Vi ses på Place de la Sorbonne har mycket parisiska miljöer. Igelkottens elegans av Muriel Barbery är ju några år gammal men den håller!

  2. Jag skulle rekommendera presidentens hatt. Den är inte ett dugg mörk men jag gillar den 🙂

Kommentera