Böcker på G

Boktipsalfabetet har hunnit fram till G, och även om jag inte hade så många böcker på den bokstaven var det ändå några mycket läsvärda som bodde i min hylla.

Glasblåsarns barn är en bok av en av mina favoritförfattare, Maria Gripe, och jag läste den flera gånger när jag var yngre. Det är en sorglig och udda men vacker historia om två barn som kommer bort från sin familj och hamnar hos ett rikt, barnlöst par. Jag tycker extra mycket om den för att jag har den i en oerhört fin och ganska gammal upplaga jag fått av min farmor som trots flera omläsningar hållit sig fin.

Glappet skrev jag om för inte så längesen, här. Det är en ungdomsbok och också en fantastisk TV-serie av Christina Herrström som handlar om Ella och Josefins övergång till vuxenlivet. Läs!

7 reaktioner på ”Böcker på G

 1. ”Göterna drar västvart” av John Rumenius
  Den handlar om början till vikingatiden.

  ”Godset” av Isaac Bashevis Singer
  Den handlar om en judisk familj i förra sekelskiftets Polen. Den är den andra delen i en serie, där första delen heter ”Jacobys hus”.

  1. Singer har jag hört talas om, men aldrig läst något av. Förra sekelskiftet är jag dock väldigt intresserad av! Det är mycket böcker man borde läsa 🙂

  1. Ja, såg att den inte fanns på de stora nätbokhandlarna, konstigt. Det är ju ändå Maria Gripe, tycker den borde finnas i nyutgåva!

    1. Ja, man tycker att den borde vara det. Men vissa böcker verkar ju aldrig komma i nytryck (som Maria Lang!), det är synd.

Kommentera