Bok- och läsåret 2012

Just ordet ”läsår” känns helt rätt denna gången eftersom en stor grej som hände 2012 var att jag började plugga igen. Tidigare har jag läst litteraturvetenskap, nordiska språk och konst på universitetet och nu fyller jag på med en bibliotekarieutbildning. Det känns jättekul!

En annan jättekul grej som var 2012 var såklart Bokmässan! Det var lika roligt som förra gången att träffa gamla och nya bloggbekanta och jag hade hejdlöst kul. Tur var det, för resten av 2012 kantades mest av otaliga besök hos sjukgymnaster, naprapater och ortopeder och det var inte skoj.

Trots det, och en hel del plugg, har jag faktiskt hunnit läsa lite också. Fem mer böcker än förra året, för att vara exakt. Och för att vara ännu mer exakt så bjuder jag på lite oavancerad statistik.

126 lästa böcker varav 30 på engelska och 96 på svenska. 43 av dem var av svenska författare.
73 böcker skrivna av kvinnliga författare, 50 av manliga och 3 av både manliga och kvinnliga.
Jag läste 25 ungdomsböcker, 28 skräckböcker, 18 historiska romaner och 11 vampyrböcker.
3 grafiska romaner och 8 ljudböcker hanns med.

Hela listan med recensionslänkar till de flesta böcker finns här.

Årets mest lästa författare: Stephen King (3 böcker)

Mål och utmaningar uppnådda: Jodå, 20 hyllvärmare blev lästa, jag läste böcker av nordiska författare, grafiska romaner och några mytserieböcker. Dessutom dubbelt så många böcker på engelska som förra året – det var nog mitt största mål.

Årets sämsta bok blir en Dean Koontz i år igen, Midnatt tyckte jag var fullkomligt värdelös. Årets bästa bok kommer koras i ett eget inlägg!

Hur har ditt läsår sett ut?

7 reaktioner på ”Bok- och läsåret 2012

  1. Jag hade också tänkt försöka komma upp i 100 böcker det här året! 🙂 Förra året landade det runt 83 eller något sådant..

  2. Ja, jag ska väl egentligen inte klaga. När man tänker på hur många det är, som knappt läser någon bok alls. Men jag hoppas att jag hinner läsa några hyllvärmare i år, trots att bibblans böcker också lockar.

Kommentera