Bokfrågarnas ABC – M

Lilla O:s Bokfrågeutmaning har kommit till M.

Berätta om en bok där
mat har stor betydelse.
Det måste ju bli Sushi for beginners av Marian Keyes. Historien kretsar kring ett antal kvinnor i Dublin på olika steg i livet och karriären, huvudpunkten är Ashling som är alldeles för snäll och råkar ibland illa ut för att andra utnyttjar henne. När hon får en ny chef, den bitchiga och allvetande Lisa, måste Ashling lära sig att stå på sig och inse att hon verkligen är duktig. Sushi är inte någon hit i Dublin än och när Ashling till slut vågar prova att äta det, är det också symboliskt för andra saker hon vågat och lyckats med.

Vems
memoarer skulle du helst av allt vilja läsa?
Hur hemskt det än kan låta, så hade det varit intresant – om än nog så frånstötande – att läsa memoarer av typer som Ed Gein, Ted Bundy eller Jack the Ripper. Ondska är ett intressant ämne och ofta har seriemördare och sociopater ett väldigt eget sätt att se på världen. Jag har läst en del om seriemördare, men aldrig något av någon.

Man Booker Prize for Fiction har delats ut till en författare inom det fd. brittiska samväldet sedan 1969. Här finns alla vinnarna. Har du någon favorit?
Bland de vinnarna absolut Salman Rushdies Midnight’s Children.

Jag söker också en bok om
makt.
Den första boken jag kommer att tänka på är George Orwells 1984, där ett för boken framtida maktsamhälle kontrollerar allt vad man gör och säger.

Kommentera