Bokfrågornas ABC – Q

Den här veckans Bokalfabet hos Lilla O blir väl inte världens lättaste – bokstaven ifråga är den halvt omöjliga bokstaven Q. Jag gör ett försök!

Qvinna i världen av Inger Frideborgsdotter handlar om sex kvinnor med olika levnadsöden i olika tider, på olika platser. Berätta om en annan bok som handlar om en kvinna i världen som du tycker är läsvärd!

Ines min själs älskade av Isabel Allende handlar om erövringen av Chile och mer specifikt om Ines Suarez som var älskarinna till Chiles erövrare och väldigt mycket av en erövrare själv. Trots tiden hon levde i var hon en självständig kvinna och vägrade låta män bestämma över henne.

Boken är inte den bästa Isabel Allende skrivit och ibland kan det bli lite långsam, även för mig som är historieälskare. Men porträttet av Ines Suarez är magnifikt, gripande och vackert.

The queen and I är en fantastisk bok om hur kungafamiljen i Storbritannien får omvärdera sitt liv då landet blir republik. Boken är skriven av Adrian Moles morsa Sue Townsend. Berätta om en annan bok som handlar om en drottning!

Absolut The Queen of the Damned av Anne Rice, den tredje boken i The Vampire Chronicles som jag älskar så högt. Queen of the Damned är en av de bästa i serien, det är en vacker historia om vampyrernas början för många tusen år sedan och en släktlinje som finns kvar än idag. En legend om ett par rödhåriga tvillingar dyker mystiskt upp då och då och vävs samman med historien om den fruktade drottning Akasha, med en historia för länge länge sedan och om barn av vår tid som får lära sig hur länge den har överlevt.

Qué? Berätta om en bok som du inte alls förstod dig på.

Det hände ibland när vi läste om svensk realism i litteraturen att jag inte alls förstod mig på böcker – det har aldrig varit min favoritgenre. Jag har förträngt en del av dem men jag minns att jag hade väldiga svårigheter att förstå mig på Göran Tunströms Juloratoriet, trots att min lärare lovordade den så.

Och till sist gör jag det lite lätt för mig och ber dig berätta om en författare eller bok på Q.

Efter att ha sett filmen Slumdog Millionaire vill jag gärna läsa boken av Vikas Swarup också, och jag har även blivit intresserad av en annan bok av samma författare, Q & A.

0 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC – Q

Kommentera