Bokfrågornas ABC – R

Den här veckans Bokalfabet hos Lilla O har gått vidare till R.

1. Har du läst någon bok som kretsar kring en rättegång?

Jag läser gärna deckare och ett tag plöjde jag John Grisham så ganska många böcker. Den första jag kommer att tänka på nu är Runaway Jury (så blir det ett R också!)

2. Har du någon romantisk favoritbok?

Oh ja, många! Det vill säga, om man definierar begreppet romantik lite. Jag har aldrig varit ett fan av typ Danielle Steel- böcker och liknande, men tjocka, sorgliga, mastiga böcker skrivna under romantiken faller mig precis i smaken! Systrarna Brontë, Victor Hugo, Mary Shelley, Shakespeare och andra mer eller mindre dåtida och nutida författare som skriver om viktorianska slott, häftiga kärlekshistorier och gärna ond bråd död i sammanhanget också, det är mina favoriter. Just nu läser jag Sagan om Isfolket och de är väldigt romantiska, men annars tycker jag allra mest om Wuthering Heights.

3. Religion påverkar oss antingen vi är troende eller inte. Berätta om en bok där religionen har betydelse.

Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt handlar om ett litet barns uppväxt i det extremt fattiga och väldigt katolska Limerick på Irland. Det är, trots misären, en ibland humoristisk skildring av livet han ser, och allt är genom ett barns ögon. Mycket läsvärd.

4. Slutligen vill jag att du berättar om en riktigt rolig bok!

Bridget Jones’s Diary är tokig, knäpp, galen och extremt rolig!

0 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC – R

Kommentera