Bokhösten 2020 – Ungdomsböcker och Young Adult

Höstens största och bästa nyheter fann jag i hyllan för 9-12 år, men även bland ungdomsböckerna och Young Adult finns det pärlor i höstutgivningen.

Höstens mest spännande samarbete? Anders Fager skriver och Peter Bergting illustrerar i Kråkorna. Vansinnigt spännande och det ser så snyggt ut!

Melody Farshin, hörni! Missade ni Mizeria är det hög tid att läsa den nu, för i höst kommer uppföljaren Lowkey.

Tre av Sveriges bästa författare – Sara Ohlsson, Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo – slår sina geniala påsar ihop i Fula tjejer. Det kan inte bli annat än bra.

En av mina absoluta favoritförfattare (jag vet, jag säger det här ofta, men den här gången menar jag det) är Lauren James. The Reckless Afterlife of Harriet Stoker är höstens finaste boksläpp.

Marie Lu fortsätter på science fiction- spåret med Skyhunter. Jag tycker mycket om hennes böcker och den har höstens snyggaste omslag, minst sagt.

Felix ever after gavs egentligen ut i maj i år, men jag missade den då och den känns så viktig att jag vill ta med den nu. Av Kacen Callender.

I höst kommer del två i These Witches don’t burn– serien – uppföljaren heter This Coven Won’t Break. Del ett ligger fortfarande i min att läsa- hög, men jag är orimligt peppad på både del ett och två. Lesbiska häxor i Salem, vad kan gå fel, liksom?

Kommentera