Boklördag: And they lived happily ever after… eller?

Jag är en notorisk olyckliga slut-älskare. Men när jag läst några olika böcker under september månad har funderingen slagit mig: passar det alltid med olyckliga slut eller måste man nöja sig med ett lyckligt ibland? Nu talar jag inte om chicklit eller romantiska komedier för sådana läser jag färre på ett år än jag har fingrar på handen. Men en bok som är dramatisk, sorglig och spännande och sedan begåvas med ett ”they lived happily ever after”- hollywood slut, förtar det inte lite av de starka känslorna sorgen och spänningen framkallar? Jag är inget fan av spoilers så jag tänker inte säga vilka böcker det var som väckte den här funderingen, men jag kan säga som så mycket att de var två till antalet. Två riktigt starka böcker, men jag undrar om de inte hade lämnat en ännu större känsla efter sig om det varit ett olycklig istället för ett lyckligt slut.

Vad tycker du om lyckliga/olyckliga slut?

3 reaktioner på ”Boklördag: And they lived happily ever after… eller?

    1. Ja, jag kan hålla med om att man mår lite bättre av ett lyckligt slut, men när hela boken har varit hemsk och olycklig och sedan får ett lyckligt slut så känner jag mig nästan lite snuvad på konfekten 😉

Kommentera