Boklördag om en vacker bok med vackra ord

Jag har ofta pratat mig blå om Jonathan Strange & Mr. Norrell här i bloggen och därför ska jag inte göra det en gång till. Men dagens näst sista inlägg blir något så enkelt som ett citat från denna underbara bok, allra mest gillar jag hur lätt det är att blunda och föreställa sig exakt det Susanna Clarke skriver – hur konstigt det än kan tyckas så har hon förmågan att göra det verkligt.

Mjölkerskan var allt det som gruvägaren någonsin hade vågat hoppas på, förutom det att hennes spegelbild uppträdde flera minuter efter det att hon hade tittat sig i spegeln, att hennes ögon skiftade färg i solnedgången och att man ofta kunde se hennes skugga dansa vilda danser fastän hon själv stod alldeles stilla.

6 reaktioner på ”Boklördag om en vacker bok med vackra ord

 1. Denna bok är min nemesis, jag börjar läsa den passionerat, om och om igen. Men det tar stopp. Och det beror helt på mig, inte på boken, möjligen har tjockleken liiite med saken att göra. Men detta citat var ju underbart. Jag måste läsa hela!

  1. Kan förstå det, jag tyckte den var väldigt seg i början men om man tar sig igenom de första hundra sidorna eller så, så bara rinner det iväg sen!

  1. Jag tror det är en bok man verkligen älskar eller hatar, den är så speciell.

   Kul! Jag ska göra det så fort jag har tid 🙂

   1. Det är säkert så. 🙂 det är konstigt det där att vissa böcker har läsare som antingen älskar eller ja ogillar den, medan andra böcker liksom är lite ljumna överlag. typ 3:or på en skala av 5. de där mitt emellan böckerna.

    1. Ja, eller hur! Oftast är det ju böckerna man älskar eller hatar som är roligast att diskutera, oavsett vad man tycker om dem 😉

Kommentera