Boklördag special: Do’s and don’ts på mässgolvet

Ni har läst det innan, kanske till och med på den här bloggen men vissa saker kan faktiskt inte sägas för många gånger och några av dem handlar om vad man bör och inte bör göra på Bokmässan. Jag har besökt mässan fyra gånger och har hunnit med en hel del tabbar (av vilka flera säkert kommer begås igen…), några av dem ska vi inte prata om och några ska vi – dagens sista boklördag special-inlägg handlar om do’s and don’ts på bokmässegolvet!

Do’s:
*The first rule of Bokmässan: Ha bekväma skor. Jag har aldrig haft en stegräknare på Bokmässan men hade jag haft så hade den nog exploderat. Du går. Och står. Mycket.
*Köp böcker.
*Ha en ryggsäck eller tygkasse till att bära böckerna du köpt i (ja, förmodligen lär du följa punkt två). Förvisa plastkassarna – de är döden.
*Ta ut pengar innan. Långt innan. Vissa montrar tar kort, andra inte. Det finns bankomater på mässområdet men kön till dem kommer uppehålla dig i ungefär två seminarium.
*Köp biljetter/seminariekort i förväg. Kön som är på morgonen in till mässhallen kommer uppehålla dig i, säg, tre seminarium.

Don’ts:
*Gå inte med näsan alldeles för djupt i mässprogrammet. Det kan hända att du dammar rakt in i en föreläsare eller annan person som du inte vill damma rakt in i (jag pratar av erfarenhet).
*Glöm inte att äta. Äta, ja det kan ju låta ganska självklart men när en springer omkring på seminarium och mässgolv och träffar intressanta personer hit och dit kan hungern förskjutas utan att en tänker på det. Förra året frågade min kompis Martin mig vid sjutiden på lördagkvällen vad jag hade ätit och jag fick tänka efter i en hel minut innan jag insåg att jag inte hade ätit på tolv timmar. Och sprungit runt för mycket för att ens känna att jag var hungrig.

Ses vi där?

6 reaktioner på ”Boklördag special: Do’s and don’ts på mässgolvet

  1. Vilka bra tips! Jag har bara varit på mässan en gång tidigare för en väldans massa år sedan och minns bara att det var kul, men väldigt jobbigt också. =P Har inte bestämt mig för om jag ska dit i år, men i så fall ska jag tänka på dina kloka råd. 😉

Kommentera