Bokmässan dag 2 – trasighet, humor och fantasy

Bokmässans andra dag inleddes på ett fantastiskt fint sätt med Mark Levengood och Ilon Wikland, mer om det seminariet här men fint och roligt var det! Efteråt kunde jag inte låta bli att köpa den senaste boken i deras rad av samarbete: Rosor, min kära, bara rosor. Det var två böcker som såldes vid signeringen, på två olika förlag och den stackars människan som skulle hålla isär allting (pengar och växel och böcker) nästan grät av tacksamhet när jag bara ville ha ena boken och dessutom hade jämna pengar. Alltid kul att glädja någon.

Det andra seminariet hade jag verkligen sett fram emot, det var Drastiskt och humoristiskt om trasiga ungdomar med Jenny Valentine och Jenny Jägerfeld, också det var intressant och jag har skrivit om det här.

Tillsammans med nästan hela bokbloggarmaffian var jag också och lyssnade på Trovärdiga fantasier där Johanna Lindbäck pratade med Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren, Maria Turtschaninoff och Lene Kaaberbøl. Också det var ett väldigt bra och väldigt intressant seminarium, det pratades om fantasy och verklighet och skärningspunkten däremellan när man skriver fantasy som utspelar sig i den verklighet vi känner till.

Sist men inte minst lyssnade jag och Bokbabbel– Jessica på Johan Theorin som pratade om noveller och spökhistorier och vad man tror på som barn och inte. Kul, men lite kort.

Ikväll är det dags för Forma books- middag som jag hoppas blir lika rolig som förra året, imorgon är det mässans sista dag för mig och jag ska träffa Tella och lyssna på Jonas Gardell!

Vad ska du göra?

1 reaktion på ”Bokmässan dag 2 – trasighet, humor och fantasy

Kommentera