Bokmässespecial: Hitta Violet Park – Jenny Valentine

Sist ut i helgens bokmässespecial med fokus på ungdomsboksförfattare du kan träffa på mässan är Jenny Valentine. Du kan träffa Jenny och få din bok signerad på fredagen hos Atrium förlag, lyssna på en intervju på lördagen eller besöka seminariet ”Drastiskt och humoristiskt om trasiga ungdomar” där också Jenny Jägerfeld medverkar.

Jag kommer nog försöka besöka alla tre! Jag älskade nämligen Hitta Violet Park som är en fantastiskt välskriven och ganska annorlunda ungdomsbok.

Sextonårige Lucas hittar av en slump askan av Violet Park på en taxistation. Eller är det en slump? När han nystar i Violets förflutna kryper även lösningen av hans egen pappas försvinnande närmare.

Hitta Violet Park berättar på ett ömsint sätt om så svåra saker som föräldrar som försvinner, farföräldrar som dör och föräldrar som kämpar mot cancer. Det handlar väldigt mycket om barn som känner sig svikna av vuxenvärlden och Jenny Valentine skapar en oerhörd närhet till karaktärerna. De känns trovärdiga, ja till och med den märkliga historien känns trovärdig med Jenny Valenintes ord och även om Hitta Violet Park gick fort att läsa lämnade den mig inte med en mindre läsupplevelse för det.

Jenny Valentine är en fantastiskt berättare och författare och jag kommer defintivt läsa fler av hennes böcker!

Atrium förlag, 2011.

Andra som läst: Fru E, Pocketlover, …med näsan i en bok.

2 reaktioner på ”Bokmässespecial: Hitta Violet Park – Jenny Valentine

Kommentera