Boknördslogik (eller hej New York!)

Som nämnts tidigare i bloggen har jag ett grandiost köpstopp – närmare bestämt ett helt år och det sträcker sig fram till 25 oktober ungefär, vilket också betyder att jag inte har köpt en bok på precis fem månader.

Jag tycker det kräver sin belöning. Man kan ju faktiskt inte åka till New York och inte handla böcker, köpstopp eller ej, eller hur? Om tre dagar lyfter vi förhoppningsvis mot USA – jag för att dra med min kärlek i otaliga boklådor och han för att dra med mig på hockey (om vi lyckas klura ut all säkerhetsinformation och förstanamn hit och mellannamn dit på alla ansökningar och det är det jag har jag gjort under de senaste dagarnas bloggfrånvaro). Hursomhelst tycker jag att ett köpstoppsundantag är på sin plats!

Det är faktiskt en ganska speciell vecka vi är borta. Min kärlek fyller trettio, jag fyller tjugofem för andra året i rad och vi firar dessutom årsdag – på en och samma vecka. Och eftersom man bara fyller tjugofem en andra gång en gång i livet (hängde ni med?) så tycker jag absolut att man måste få köpa in en bok eller två. Eller kanske fem. Om man lovar att hålla köpstoppet resten av året.

Det är väl logiskt?

Så nu vill jag ha tips från er boknördar som varit i staden: Vad får man inte missa? Sevärdheter, mat och framförallt boklådor!

31 reaktioner på ”Boknördslogik (eller hej New York!)

 1. Jag fick läsa långsamt för att hänga med där, men jag fattade! 😉 haha tyvärr har jag inga tips, men önskar dig en fantastiskt rolig resa! 😀

 2. Jag fick läsa långsamt för att hänga med där, men jag fattade! 😉 haha tyvärr har jag inga tips, men önskar dig en fantastiskt rolig resa! 😀

 3. Haha! Fantastiskt bra logik tycker jag 😀 Har däremot inga tips men ha en finfin resa och handla på bara. (Tycker att du får köpa minst fyra böcker. En för varje födelsedag (som är tre) och en för ettårsdagen. Jättelogiskt tycker jag!)

  1. Eller hur 😀 Det ska jag göra 🙂 Och eftersom det är tvåårsdag så tycker jag att vi utökar det till fem, eller hur? 😉

 4. Haha! Fantastiskt bra logik tycker jag 😀 Har däremot inga tips men ha en finfin resa och handla på bara. (Tycker att du får köpa minst fyra böcker. En för varje födelsedag (som är tre) och en för ettårsdagen. Jättelogiskt tycker jag!)

  1. Eller hur 😀 Det ska jag göra 🙂 Och eftersom det är tvåårsdag så tycker jag att vi utökar det till fem, eller hur? 😉

   1. Åh! Läste ettårsdag och inte årsdag… Men herregud det är ju ännu bättre! Fem hela fina böcker =D (Funderar på att införa det på våra årsdagar nu….tycker att det är en jättelogiskt och bra idé ju.)

 5. Till att börja med får du nog hyra ett plan för alla böcker du ska få med hem 😉
  För det andra tycker jag väl att du kan börja med de klassiska sevärdheterna: Frihetsgudinnan, Empire state building, ground zero och monumentet över de som dog 9/11, coney island, chinatown, broadway, BARNES AND NOBLE!!!, fao schwartz, times square kvällstid…och så GLÖMMER VI INTE KAMERAN!!!!! 😉

  1. Hehe, får väl göra det 😉 Ja vi har nog skrivit upp i stort sett allt det. Barnes and Noble ska jag till om jag så ska släpa PM dit 😉

 6. Till att börja med får du nog hyra ett plan för alla böcker du ska få med hem 😉
  För det andra tycker jag väl att du kan börja med de klassiska sevärdheterna: Frihetsgudinnan, Empire state building, ground zero och monumentet över de som dog 9/11, coney island, chinatown, broadway, BARNES AND NOBLE!!!, fao schwartz, times square kvällstid…och så GLÖMMER VI INTE KAMERAN!!!!! 😉

  1. Hehe, får väl göra det 😉 Ja vi har nog skrivit upp i stort sett allt det. Barnes and Noble ska jag till om jag så ska släpa PM dit 😉

 7. Jamen så klart att du måste bokshoppa i new york! What happens in NY stays in NY kan vi säga (och byta ut vegas alltså). Jag har inte bokshoppat de ggr jag varit där eftersom jag inte orkar läsa på engelska, typ någonsin. Men jag har hört rykten om boklådan Strand! Ha en underbar resa, Eli!

 8. Trevligt med New York-tripp och en massa årsdagar! Grattis, grattis! 🙂 Jag hade också satsat järnet på alla traditionella sevärdheter och kammat boklådorna mellan varven. Även jag har hört häpnadsväckande historier om boklådan Strand – den ska visst innehålla kilometer efter kilometer med böcker. Tänk vad trevligt att strosa runt i Central Park med en god bok och en take away-kaffe. Ha det så skoj nu och glöm inte kameran! 😉

  1. Tack 😀 Åh, det låter häftigt, det måste jag kolla in!

   Ja, vi har redan funderat på att kombinera Central Park och Starbucks 😀 Jag ska försöka komma ihåg kameran 😉

 9. Trevligt med New York-tripp och en massa årsdagar! Grattis, grattis! 🙂 Jag hade också satsat järnet på alla traditionella sevärdheter och kammat boklådorna mellan varven. Även jag har hört häpnadsväckande historier om boklådan Strand – den ska visst innehålla kilometer efter kilometer med böcker. Tänk vad trevligt att strosa runt i Central Park med en god bok och en take away-kaffe. Ha det så skoj nu och glöm inte kameran! 😉

  1. Tack 😀 Åh, det låter häftigt, det måste jag kolla in!

   Ja, vi har redan funderat på att kombinera Central Park och Starbucks 😀 Jag ska försöka komma ihåg kameran 😉

Kommentera