Bokslukarpeppen är här!

Bokstävlarna har utmaningen Läsa Hcg på gång (det vill säga, skönlitteratur för ungefär 9-12, även kallat ”slukaråldern”) som jag blivit väldigt inspirerad av. En annan sak som inspirerar mig är att jag precis börjat jobba som bibliotekarie med huvudfokus på en barn- och ungdomsavdelning och jag hittar varje dag nya böcker jag vill läsa.

Jag vill också gärna bredda mina kunskaper för, let’s face it, ju mer man har läst desto bättre är man på att rekommendera. Under mars och april, ja i väntan på våren kan man säga, kommer därför även jag att läsa ungdomsböcker på löpande band (och självklart rapportera här i bloggen). Det kommer däremot inte bara bli Hcg utan även Hcu (ungdomar) och Hcf (börja läsa-åldern). Jag har valt att kalla min version av den här utmaningen för ”Bokslukarpeppen” då många av de här böckerna är just böcker att sluka.

Det här är första högen:

wpid-DSC_0151.jpg

Jag har tänkt hålla på med den här utmaningen så länge jag känner för det, men åtminstone till sommaren. Jag kommer inte bara läsa ungdomsböcker och inte heller om jag inte känner för det. Men en gång i månaden kommer jag skriva ett inlägg om vad jag har läst och vad jag har tyckt, är det något jag tyckt särskilt mycket om kommer det få ett eget inlägg.

Vill du vara med? Skriv en kommentar här och skriv lite på din egen blogg om vad du läser så länkar jag i varje månadssammanfattning. Kan bli extra mycket inspiration!

4 reaktioner på ”Bokslukarpeppen är här!

  1. Åååh! (: Vad mysigt! Jag blir sugen, men tror att jag tar en sommar i denna anda! (; (: (efter tips från bl.a. Anna och dig).

  2. Jag skriver nästan mest om just barnböcker på min blogg. Jag hoppar inte på din utmaning även om den verkar bli väldigt kul (ser åtminstone tre favoriter på bilden) eftersom hela min blogg i så fall blir typ en enda utmaning. Men jag tänker att om du vill ha lite mer inspiration får du gärna kika in på mina arkiv 🙂

Kommentera