Boktipsfredag!

Den här veckan har bjudit på väldigt många pluggtimmar, en hel del ångest över inlämningsuppgifter och uppsatsämnen och också som vanligt en hel del jobb. Däremot inte så många sovtimmar.

Vilken tur att jag hade fredagens bokcirkel att se fram emot! En gång i månaden ungefär träffas några stycken ur min klass på Bokcafé Pilgatan och pratar böcker och eftersom det här var första gången den här terminen hade vi inte valt ut någon bok att läsa tillsammans. Istället tog alla med sig en bok de ville tipsa om.

Det är såklart fantastiskt roligt att få så många boktips på en gång och när någon talar väldigt varmt om en bok vill man helst läsa den på en gång. Extra roligt är också att vi i bokcirkeln har ganska skild boksmak, det blir alltså inte bara olika sorters tips utan brukar också leda till väldigt intressanta diskussioner när vi läst en gemensam bok.

Hursomhelst så bestämde vi oss för att till nästa gång läsa Possession av A. S. Byatt. Den samlade boktipshögen såg ut såhär:

IMAG0631

Det var Giftträdets bibel, Molnfri bombnatt (mitt tips), Allan och Udo, Snöängel, Kattöga, Cirkelns ände, Dödssynden och Wallflower.

Vilken bok vill du fredagstipsa om?

6 reaktioner på ”Boktipsfredag!

  1. Åh, ”Molnfri bombnatt”! Tänk att nu är det tolv år sedan jag läste den! Men jag skulle säga att Vibeke Olsson är en av de författare, som har påverkat mig allra mest. Alltså är valfri bok av henne ett bra tips! Men tyvärr har jag inte läst någon av de andras tips, fast jag vet att jag har ”Dödssynden” (och kanske även ”Kattöga”) i min ägo.

    Just nu skulle jag väl helst tipsa om Simona Ahrnstedts tre böcker. Eller varför inte Elisabet Nemert, som har en liknande stil? Äsch, det här blev ju författartips, inte boktips, men ja…

  2. Åh, fina, braiga Molnfri bombnatt! Det är nog en av få böcker som jag tipsar om till ALLA (som vill ha boktips). Har absolut tänkt läsa mer av Vibeke Olsson men inte kommit dithän än..

    1. Jag med! Jag hade inte läst något av Vibeke Olsson innan men har börjat läsa hennes serie om Bricken nu. De är också väldigt fina!

Kommentera