Bokutmaningen dag 20 – Din favorit inom Romance

Favourite Romance Book lyder originalfrågan men Romance är för mig en svåröversatt genre, ”Romantik” på svenska låter en aning sliskigare i min åsikt än Romance. Helt utom frågan, hur översätter du ”Romance” som genre?

Det är också en ganska bred genre, speciellt om man räknar in 1700- och 1800- talets romantik. Jag läser annars inte så hemskt mycket ”romantik” och ”vanliga romaner” (och det blir visst hemskt mycket citationstecken i det här inlägget…) men Romantic Fantasy är en genre jag tycker om så länge den inte är alltför sliskig och alltför barnslig, och då får man nog säga att Twilight min favorit. Annars var ju väldigt många böcker i Sagan om Isfolket både väldigt bra och väldigt romantiska, Våroffer var min favorit. Inom romantik är Wuthering Heights min absoluta favorit!

Kommentera