Bokutmaningen dag 26 – En bok som ändrade din åsikt om någonting

Jag kommer förmodligen tjata en hel del om Molnfri bombnatt här på bloggen framöver, men faktum är att den var så väldigt bra att jag inte kommer kunna låta bli.

Helt ändrat åsikt vet jag inte om jag någonsin har gjort efter att ha läst en bok (förutom att ha ändrat åsikt om en viss författare, kanske), inte efter Molnfri bombnatt heller, men däremot var det lätt att se saker i ett nytt ljus efter att ha läst den, att få en ökad förståelse för någonting eller att tänka annorlunda. En del anser att böcker som handlar om krig, och kanske då framförallt andra världskriget, berättar i stort sett samma historia men Molnfri bombnatt gav verkligen en annorlunda vinkel.

0 reaktioner på ”Bokutmaningen dag 26 – En bok som ändrade din åsikt om någonting

  1. Jag tycker också om Molnfri bombnatt. Jag läste den ganska nyligt och jag håller med om att den berättade ur en intressant (och för mig: ny) vinkel. Jag har varken förr eller senare läst en Andra världskriget-skildring där vanliga tyskar, till och med medlemmar ur partiet, har stått i centrum.

Kommentera