Bokutmaningen dag 7 – Mest underskattade boken

Jag har för tillfället fullständig idétorka. Det finns säkert någon (eller några) böcker som inte alls är uppskattade som jag älskar, men jag kommer inte på någon just nu. Jag frågade en av mina bästa vänner, Emelie, om hon hade någon idé och hon sa ”Sagan om Emelie! Om den hade funnits!” 😉 Bra svar, tycker jag!

Däremot kommer jag faktiskt på en del böcker som jag älskar som väldigt få personer ens har hört talas om och bland dem är Skinn Skerping, hemskast av alla spöken i Småland av Astrid Lindgren. Jag antar att det är en av hennes mindre kända böcker, jag har nämnt den här på bloggen flera gånger och alltid fått förvånade kommentarer från läsare som inte ens har hört talas om den. Jag antar också att jag hade tur att den fanns på mitt skolbibliotek i lågstadiet (som för övrigt inte hade så mycket böcker alls…) Jag har i vilket fall älskat den sen jag var liten, det var en av de allra första spökhistorier jag läste och den skrämde livet ur mig. Det är en kort liten bok, den enda upplaga jag sett är till och med en bilderbok men ojojoj vilken bra spökhistoria det är!

Kommentera